2) Ga niet meteen 5 keer per week sportenIn het verlengde van de vorige tip is het ook verstandig om vanaf het begin niet meteen de hele week de sportschool in te gaan of dagelijks een andere sport te beoefenen. Begin bijvoorbeeld met 1 vaste avonde per week of misschien 2 avonden per week. In dat geval is het mentaal ook makkelijker om je die avond helemaal op het sporten te "blijven" focussen. Je hebt je gedachten daar namelijk al op ingesteld en met 1 avond per week wordt je het sporten niet snel zat.3) Kies een sport die je leuk vindtWat of hoe je het ook gaat doen, je moet zorgen dat je het leuk vindt. En dat kan alleen als je kiest voor een sport die je echt leuk vindt. Denk daarom goed na over wat je graag doet of leuk zou vinden om te doen en kies voor die sport. Een sport die zeer veelzijdig, uitdagend en intensief is, is CrossFit. Wil je beginnen met deze sport? Lees dan dit lange artikel over hoe je het beste met CrossFit kunt beginnen. 4) Ga met iemand samen naar de sportschoolDoor samen met een vriend of vriendin te gaan sporten kun je elkaar motiveren en daarnaast is het ook nog leuk om samen te gaan sporten. Dit zorgt ervoor dat het over een bepaalde periode ook leuk blijft om te gaan sporten. Wanneer het weer die sportavond in de week is dan kijk je er niet naar dat het een andere avond is waarop jij jezelf forceert om naar de sportschool te gaan, maar is het weer een gezellig avondje om samen met en vriend die sport te beoefenen. 

Tips om te beginnen met sporten

Je zegt al lange tijd dat je wilt beginnen met sporten, maar nadat je het zo vaak tegen jezelf en anderen hebt gezegd komt het er maar niet van. Wat is de beste manier om een goede start te maken? En dan met de nadruk op een “goede start”, zodat je niet na korte tijd alweer opgeeft. Wij geven je de beste tips.

1) Begin met het rustig op te bouwen van de training

Hoewel het verleidelijk is om de eerste training meteen zoveel mogelijk kilo’s te tillen in de sportschool is het beter om dit niet te doen. Niet alleen bij fitness geldt dit, maar bij alle sporten is het verstandig om het rustig op te bouwen. 

Dus niet tot het maximale gaan bij de eerste training, maar dit stapsgewijs rustig op te bouwen. Zo voorkom je blessures en heb je ook de mogelijkheid om beter op je techniek te letten. Want als het gaat om de techniek dan is dit zeer belangrijk om hier vanaf het begin goed op te letten. 

2) Ga niet meteen 5 keer per week sporten

In het verlengde van de vorige tip is het ook verstandig om vanaf het begin niet meteen de hele week de sportschool in te gaan of dagelijks een andere sport te beoefenen. Begin bijvoorbeeld met 1 vaste avonde per week of misschien 2 avonden per week. In dat geval is het mentaal ook makkelijker om je die avond helemaal op het sporten te “blijven” focussen. Je hebt je gedachten daar namelijk al op ingesteld en met 1 avond per week wordt je het sporten niet snel zat.

3) Kies een sport die je leuk vindt

Wat of hoe je het ook gaat doen, je moet zorgen dat je het leuk vindt. En dat kan alleen als je kiest voor een sport die je echt leuk vindt. Denk daarom goed na over wat je graag doet of leuk zou vinden om te doen en kies voor die sport. Een sport die zeer veelzijdig, uitdagend en intensief is, is CrossFit. Wil je beginnen met deze sport? Lees dan dit lange artikel over hoe je het beste met CrossFit kunt beginnen

4) Ga met iemand samen naar de sportschool

Door samen met een vriend of vriendin te gaan sporten kun je elkaar motiveren en daarnaast is het ook nog leuk om samen te gaan sporten. Dit zorgt ervoor dat het over een bepaalde periode ook leuk blijft om te gaan sporten. Wanneer het weer die sportavond in de week is dan kijk je er niet naar dat het een andere avond is waarop jij jezelf forceert om naar de sportschool te gaan, maar is het weer een gezellig avondje om samen met en vriend die sport te beoefenen. 

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *