Meer bewegen

Meer bewegen? Zo pak je het aan

Als je zoals de meeste mensen bent, weet je waarschijnlijk wel dat lichaamsbeweging belangrijk is, maar het kan moeilijk zijn om de tijd en motivatie te vinden om het te doen. In dit artikel geven we enkele tips om u te helpen meer te bewegen en uw gezondheid te verbeteren!

Stel een stappendoel

Een manier om je activiteit te verhogen is door een dagelijks doel te stellen voor het aantal stappen dat je zet. Je kunt bijvoorbeeld als doel stellen om minstens 3000 stappen per dag te lopen. Je kunt een online stappenteller of smartphone app gebruiken om je vorderingen op weg naar dit doel bij te houden. Veel moderne smartphones hebben ingebouwde stappentellers die kunnen helpen.

Dit artikel wordt je aangeboden door https://bewegingsweb.nl

Pak wat vaker de fiets

Een andere goede manier om meer beweging te krijgen is vaker de fiets te pakken. Als je woon-werkverkeer maar een paar kilometer is, probeer dan te fietsen in plaats van te rijden. Je kunt je fiets ook gebruiken voor boodschappen of andere korte ritjes door de stad. Je krijgt niet alleen meer beweging, maar je bespaart ook geld op benzine.

##Spreek met een vriend of vriendin af om samen te sporten

Samen met een vriend sporten kan je gemotiveerd houden, en het is altijd leuker om iemand te hebben om mee te praten tijdens het sporten. Ga bijvoorbeeld samen de sportschool in of zoek een sport uit die jullie altijd al wilden uitproberen.

Maak een dagelijkse wandeling met je partner een prioriteit

Als je een partner hebt, zorg er dan voor dat je regelmatig samen wandelingen plant. Dit is een geweldige manier om wat beweging te krijgen en tijd met je geliefde door te brengen. Je kunt zelfs proberen elke dag op verschillende plaatsen te wandelen om het interessant te houden. Het werkt het beste als je hier vaste dagen voor plant. Zo wordt het een gewoonte en kun je er niet omheen.

Neem de trap wanneer mogelijk

Wanneer je de kans hebt, neem dan de trap in plaats van de lift of roltrap. De meeste gebouwen hebben meerdere trappen, dus dit is een prima manier om wat lichaamsbeweging te krijgen zonder er zelfs maar bij na te denken!

Wandel meer op het werk

Je kunt op je werk ook gedurende de dag wandelingen maken. Je zou bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze kunnen wandelen of na elke vergadering die langer dan de half uur duurt een wandeling door het gebouw maken om je benen even los te maken en de vergadering te laten bezinken.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *