10 redenen om direct meer te gaan sporten

Voor veel mensen is het lastig om voldoende beweging te krijgen. De ene persoon heeft simpelweg geen motivatie om te gaan sporten en gebruikt zijn of haar tijd liever ergens anders voor. De andere persoon heeft juist weer helemaal geen tijd om te sporten. Door onvoldoende te bewegen kunnen we te maken krijgen met slechte gevolgen voor de gezondheid van ons lichaam. Zo kan het zijn dat we last krijgen van obesitas of op latere leeftijd minder fit zijn. Dat willen we natuurlijk altijd voorkomen. Hieronder geven we daarom 10 argumenten waarom het vandaag nog belangrijk is om direct in beweging te komen.

Argumenten om direct te beginnen met sporten

Onderstaand hebben we de verschillende redenen op een rij gezet.

  1. Sommige mensen zeggen dat ze niet weten hoe ze moeten sporten of dat ze het niet kunnen. Echter is het een feit dat je nooit verder komt wanneer je helemaal niet sport. Door rustig te beginnen en met het regelmaat te blijven doen zal je vanzelf vooruit komen. Of dat dan is dat je meer fitnessoefeningen leert, beter wordt in voetbal of beter kunt basketballen dat maakt niet uit.
  2. Op dit moment kunnen sommige oefeningen of sporten zeer zwaar zijn in vergelijking met wat andere mensen doen. Maar wat op dit moment zwaar is kan over een tijdje jouw warming-up zijn.
  3. Bedenk nu alvast hoe jij je volgend jaar voelt als je nu al begint met sporten en dat het hele jaar volhoudt. Lijkt je dat geen prettig gevoel om te hebben?
  4. Ga je van de zomer nog op vakantie? Indien je vindt dat er nog wel een aantal kilo’s van je lichaam af kunnen koop dan een iets kleinere bikini. Zodoende geef je jezelf een paar maanden om hard te trainen totdat je die mooie bikini van de zomer op vakantie kunt dragen!
  5. Bedenk je goed dat spierpijn slechts tijdelijk is, maar wanneer je helemaal niet traint en je niet lekker in je eigen vel voelt dan blijft dat net zolang als je niet traint.
  6. Door meer te bewegen voel je je overdag ook energieker en merk je dat je je lekkerder in je vel voelt. Dit zorgt er ook voor dat je beter presteert op je werk en dat andere mensen je veel enthousiaster vinden.
  7. Door voldoende te bewegen kun je ’s avonds beter slapen en ben je de volgende dag ook beter uitgerust. Na een intensieve training is je lichaam in de avond namelijk helemaal uitgeput en merk je dat je goed zult slapen.
  8. Er zijn mensen die zeggen dat sporten te duur is, maar dat heb je helemaal zelf in de hand. Wil je niet teveel geld uitgeven aan sporten? Koop dan bijvoorbeeld een paar sportschoenen en ga hardlopen in het bos. Ook kun je dumbells of andere apparaten voor bij huis kopen. Met een paar dumbells kun je thuis al wel 100 verschillende oefeningen uitvoeren!
  9. Laat andere mensen je ook niet demotiveren. Indien jij iets wilt bereiken en andere mensen zeggen dat het je niet zal lukken dan is dat hun probleem. Daarentegen kun je hun juist bewijzen dat jij wel kunt behalen wat jij wilt doen!
  10. Werk ergens naartoe en beloon jezelf wanneer je je doel hebt bereikt! Daarmee bedoelen we niet direct een grote chocoladecake halen, want dan ben je weer snel terug bij af. Beloon jezelf bijvoorbeeld met een leuk dagje uit met vrienden of een leuke vakantie aan het einde van het jaar.

Dit zijn slechts nog maar een paar redenen om vandaag te beginnen met sporten, want we hebben het nog helemaal niet gehad over de gezondheidsvoordelen voor je lichaam. In feite is het niet nodig om deze tussen de bovenstaande 10 argumenten te behandelen, want iedereen weet wel dat sporten bijdraagt aan een gezond en vitaal leven waarmee we makkelijker oud kunnen worden!

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *