Beter op voeding letten

Beter op je voeding letten: waar moet je beginnen

Als je zoals de meeste mensen bent, weet je dat je meer aandacht aan je voeding moet besteden. Maar waar begin je? Het kan overweldigend zijn om te proberen alle veranderingen in één keer door te voeren. In dit artikel bespreken we een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om je voeding te verbeteren en de resultaten te krijgen die je wilt!

Haal geen junkfood in huis

Een van de gemakkelijkste manieren om je voeding te verbeteren is op te houden met junk food in huis te halen. Als het er niet is, kun je het niet eten! Dit omvat dingen als snoep, koekjes, cake, en chips. Als je echt trek hebt in iets zoets of zouts, probeer dan een kleine portie te nemen in plaats van een hele zak of doos leeg te eten.

Koop een ‘healthy receptenboek’

We raken allemaal in een sleur met het koken van hetzelfde voedsel. Een boek met gezonde recepten kopen kan je helpen om daar uit te breken en iets anders te proberen! Je leert ook wat nieuwe vaardigheden, wat je zelfvertrouwen in de keuken zal geven

Je doel moet zijn om elke week minstens één nieuw recept te maken, zodat je niet weer belandt waar je begonnen bent nadat er al een paar dagen of weken voorbij zijn gegaan zonder dat je iets aan je dieet veranderd hebt. Als er door de week niet genoeg tijd is, probeer er dan in het weekend twee te maken.

Kijk eens naar vegan gerechten

Veganistische gerechten zijn gezond, gemakkelijk te maken en te vinden in bijna elke kruidenierswinkel. Het enige wat je hoeft te doen is ze te zoeken! Als er door de week niet genoeg tijd is, probeer er dan twee in het weekend te maken of koop diepvries, zodat ze langer vers blijven.

Zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt

Er zijn veel manieren om eiwitten binnen te krijgen zonder vlees te eten. Noten, zaden en peulvruchten zijn geweldige bronnen van plantaardige eiwitten die niet van dieren afkomstig zijn en dus beter zijn voor zowel je lichaam als de planeet! Het eten van eiwitten is belangrijk om je spiermassa te behouden, wanneer je in een calorie tekort zit. Ondanks dat je gewicht wil afvallen, wil je niet dat dit gewicht afkomstig is van je spieren. Je spieren zorgen er immers voor dat je er fit uitziet. Probeer daarom 1,5 tot 2x je gewicht in eiwitten te eten.

Vervang alle suikerhoudende dranken door water of thee

Suikerhoudende dranken zoals frisdrank bevatten lege calorieën die geen enkel nutritioneel voordeel bieden. Ze veroorzaken ook tandbederf en overgewicht als ze gedurende lange tijd in grote hoeveelheden worden geconsumeerd. Genoeg drinken is echter wel belangrijk om een vol gevoel te hebben en uitdroging te voorkomen.Bron: https://betterandstronger.nl

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *