rouwboeket

Een rouwboeket draagt bij aan een waardevol afscheid

Wanneer iemand overlijd, dan is dit natuurlijk verschrikkelijk. Ondanks het feit dat het misschien om iemand gaat die al op leeftijd is, blijft het bericht dat iemand er niet meer is natuurlijk verschrikkelijk. Je mag namelijk nooit vergeten, dat iemand deze persoon voor de rest van z’n leven zal moeten missen. Diegene is namelijk ook vader, moeder, opa of oma. Toch is het belangrijk, ondanks dat het allemaal ontzettend verdrietig is, dat iemand een waardig afscheid krijgt. Hoe  kun je dit nu beter doen, dan met een prachtig rouwboeket. Een rouwboeket is immers prominent aanwezig gedurende de gehele uitvaart. De rouwdruppel wordt doorgaans door de directe nabestaande op de kist geplaatst en de personen die wat verder van de overledene afstaan kiezen vaak voor een prachtig boeket.

Ken je plek

Tijdens een uitvaart en in de aanloop ernaartoe gelden natuurlijk bepaalde ongeschreven regels. Zo is het voor mensen die verder van de overledene afstaan een absolute no-go om iets op de kist te leggen. Uiteraard mag dit, maar dan is het wel in overleg met de nabestaanden. De plek op de kist is namelijk voor de directe nabestaanden zoals de partner, kinderen, broers en zussen. Heb je als nabestaande toch de wens om hier iets te kunnen betekenen, doe dit dan nooit zonder dit van te voren te overleggen. Een uitvaart is namelijk de laatste eer die je iemand wilt bewijzen en dan dient alles natuurlijk perfect te gaan. Iedere overleden verdient namelijk een waardig en respectvol afscheid

Bestel je boeket op tijd

Het laten maken van een rouwboeket neemt vaak wat tijd in beslag. Gezien het feit dat vaak maatwerk betreft, hebben ze dit natuurlijk niet op voorraad. Een online rouwboeket bestellen geeft je vaak de nodige tijd om te bedenken welk soort rouwbloemen je wilt en welke tekst je wilt toevoegen, maar je kunt natuurlijk ook naar een bloemist toegaan. Wel is het belangrijk dat je exact weet wanneer de bloemen geleverd dienen te worden. Dit hoef je namelijk niet zelf te doen, maar wordt voor je gedaan door de bloemist.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *