ijsbad kopen

Zelf een ijsbad kopen voor thuis

Wil je de spier verzachtende, blessure herstellende magie van een ijsbad ervaren zonder helemaal naar je plaatselijke sportschool te hoeven sjokken? Dat kan nu! Met de lancering van het nieuwe assortiment ijsbaden van Tactiv Recovery voor thuis kun je nu thuis genieten van een luxe spa-ervaring. Deze gemakkelijk te monteren baden bieden snelle verlichting voor vermoeide en pijnlijke spieren na lichamelijke inspanning en zijn ontworpen met sporters in gedachten, maar komen iedereen ten goede die op zoek is naar een beter welzijn. Of je nu professioneel sport of gewoon wat extra TLC nodig hebt na een training in de sportschool, een ijsbad kan precies zijn wat je nodig hebt om te resetten en op te laden – lees hier meer!

Voordelen van ijsbaden voor herstel en blessurepreventie

Veel sporters getuigen van de voordelen van ijsbaden voor blessurepreventie en herstel. Het onderdompelen in ijskoud water na een training of wedstrijd zou ontstekingen helpen verminderen, pijn en stijfheid verminderen, en zelfs het vermogen van het lichaam om sneller te herstellen vergroten. IJsbaden helpen de zenuwuiteinden te verdoven, waardoor de spieren van de atleet de kans krijgen te rusten en te ontspannen; ze stimuleren ook de bloedsomloop, waardoor voedingsstoffen sneller door het lichaam kunnen reizen om de regeneratie van spieren en weefsels te bevorderen. Het is ook bekend dat ijsbaden de slaapkwaliteit verbeteren, waardoor het lichaam van sporters meer tijd krijgt om te herstellen tussen de trainingen door. Al met al kan het nemen van een ijsbad na lichamelijke inspanning een enorm verschil maken in hoe snel iemand weer topprestaties kan leveren!

Tips bij een ijsbad kopen

Als het gaat om een ijsbad kopen is het belangrijk om met een paar belangrijke dingen rekening te houden. Ten eerste, zorg ervoor dat de temperatuur niet te extreem is, anders kan het een shock veroorzaken. Streef indien mogelijk naar een enigszins koele 10 – 15 graden Celsius. Ten tweede, probeer een geïsoleerde ruimte te kiezen, vrij van lawaai en andere afleidingen. Zelfs kleine afleidingen kunnen je afleiden van je herstel sessie, dus het creëren van een prettige omgeving is de sleutel. Ten slotte: overdrijf het niet. Na 10-20 minuten zou je je beter moeten voelen en zou het bad zijn doel moeten hebben gediend. Te lang erin zitten kan averechts werken en zelfs gevaarlijk zijn, afhankelijk van de situatie, dus wees voorzichtig!

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *