Fivefingers schoenen dames

Wat zijn de voordelen van fivefingers schoenen

Ken je dat gevoel van lopen op je blote voeten? Het in contact staan met de aarde? Natuurlijk kan je niet altijd maar op je blote voeten lopen. Maar daar is een oplossing van gevonden. Die oplossing heet de fivefingers schoenen. Wat dat zijn en wat daar de voordelen van zijn lees je allemaal in deze blog.

Wat zijn fivefingers schoenen?

Fivefingers schoenen zijn de zogenaamde Barefoot schoenen. Wanneer je op deze schoenen loopt is het net alsof je op je blote voeten loopt. Daarmee is het dus mogelijk om met schoenen aan toch het gevoel te hebben op je blote voeten te lopen.

Wat zijn de voordelen van het dragen van fivefingers schoenen?

Door de dunne Vibram Fivefingers kan je geen verkeerde manier van lopen permitteren De schoen zorgt er voor dat je automatisch beweegt zoals dat van nature bedoeld is

Sterke voeten

Door het lopen op fivefinger schoenen krijg je sterke voeten. Dat zal je als eerst merken aan je tenen. In het begin zal je merken dat je ook spierpijn krijgt. Je zal het gebruik van de fivefingers schoenen in het begin dan ook op moeten bouwen.

Gezonder voor je hele lichaam

Je hele lichaam profiteert mee bij het dragen van de fivefingers schoenen. Je benen worden veel sterker. Je gewrichten pezen, spieren en banden worden ook allemaal ontlast door het dragen van de fivefingers schoenen.

Betere doorbloeding

De doorbloeding wordt ook verbeterd door het dragen van de fivefingers schoenen. Je zal merken dat de vermoeidheid van je voeten af zal nemen en dat de kramp langer weg zal blijven. In de zomer kunnen je voeten hun warmte eerder kwijt in de fivefingers schoenen en in de winter houden de fivefingers schoenen de warmte langer vast.

Belangrijk bij het beginnen met lopen op fivefingers schoenen

Het lopen op de Fivefingers schoenen moet je in het begin opbouwen. Je moet je voeten en je voetzolen de tijd geven om zich aan te passen. Doe geen dingen die je ook niet zou doen als je op blote voeten zou lopen (Bijvoorbeeld lopen over een schelpenpaadje).

In welke uitvoering zijn de Fivefingers schoenen te krijgen?

De Fivefingers schoenen worden in drie varianten gemaakt. De Vibram FiveFingers voor vrouwen, voor mannen en die voor kinderen. Zo is er voor iedereen de mogelijkheid om gebruik te maken van de voordelen.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *