Wat is overgewicht

Wat is overgewicht?

Overgewicht is heel slecht voor je. Je gaat er mentaal en fysiek op achteruit. Ook kan overgewicht leiden tot andere ziektes, waaraan je zelfs kunt overlijden. Het is dus van belang dat je er wat aan doet. Maar wat is de oorzaak dan precies? En wat kun je eraan doen? Hierbij wat informatie erover.

Wat is het?

Overgewicht komt onder andere door ongezonde eetgewoonten. Door de ongezonde eetgewoonten is er overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Naast ongezonde eetgewoonten kan het ook zijn dat het in de familie zit en dat het dus erfelijk is. Ook kan overgewicht te maken hebben met psychische klachten. Zo kunnen stress en depressie voor ongezonde eetgewoonten zorgen waardoor je uiteindelijk overgewicht krijgt.

Wat zijn de gevolgen?

Overgewicht is niet zonder gevolgen, het kan namelijk leiden tot obesitas wat dus weer tot ernstige ziektes kan leiden. Zo is diabetes een van de meest voorkomende aandoeningen die je kunt krijgen als je lijdt aan overgewicht. Net als een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Ook is de kans op kanker vele malen groter. Verder slijt door het grote gewicht je gewrichten en krijg je dus uiteindelijk moeite met bewegen. Kortom de gevolgen kunnen ernstig uitpakken.

Wat kun je eraan doen?

Als je de ernstige gevolgen wilt voorkomen dan is het belangrijk om er wat aan te doen. Zo kun je beginnen met een dieet en sporten. Tijdens een dieet wordt er een speciaal voedingsschema opgesteld. Dat voedingsschema bevat amper tot geen vetten zodat je natuurlijk ook niet bijkomt. Verder is sporten ook een belangrijke oplossing. Je zal merken dat je in het begin veel last krijgt van spierpijn. Maar hoe meer je sport hoe minder de spierpijn wordt. Mocht je ervan last blijven houden dan is het handig om een infrarood sauna aan te schaffen. Die zorgt ervoor dat je sneller herstelt van eventuele blessures. Daarnaast stimuleert een infrarood sauna ook het afvallen. Zo zie je maar dat er altijd wel een geschikte oplossing is.

Extra tips

Mocht het afvallen niet snel genoeg gaan, dan kun je eventueel gebruiken maken van een diƫtiste. Of uiteindelijk kiezen voor een maagverkleining. Je moet dan wel rekening houden met een lange herstelperiode en andere gevolgen. Denk dus goed na over wat je doet en hoe je wilt afvallen.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *