hypnotherapie

Wat is hypnotherapie en hoe werkt het?

Misschien heb je wel eens van hypnotherapie gehoord, maar misschien ook niet. Voor de mensen die niet exact weten wat het is en wat het precies inhoudt, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen. Het grote voordeel is namelijk, dat je tijdens hypnotherapie bezig gaat met het bereiken van je onderbewustzijn. Dat wil dus zeggen dat je in principe zonder dat je het doorhebt een verandering ondergaat, waardoor bepaalde gewoonten ineens niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Dus wil jij weten wat hypnotherapie nu precies inhoudt en waar het voor ingezet kan worden? Lees dan snel verder.

Wat gebeurt er tijdens hypnotherapie?

Wanneer jij je laat behandelen middels hypnotherapie, dan word je eigenlijk in een soort van ‘trance’ gebracht. Dit zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in jezelf en daardoor ook je klachten beter onder ogen kunt komen. Het is als het ware te vergelijken met wanneer jij heel aandachtig een film of serie aan het kijken bent en je ineens alles om je heen voor heel even bent vergeten. Tijdens hypnotherapie is dit gevoel exact hetzelfde, alleen dan gedurende de volledige behandeling. Je bent er eigenlijk wel, maar ook weer niet. Best bijzonder, vind je niet?

Hoe werkt hypnotherapie?

Tijdens een hypnotherapie van een therapeut die een opleiding heeft gevolgd bij de Academie Hypnos, wordt je tijdens een sessie volledig in trance gebracht. Op deze manier wordt je onderbewustzijn bereikt, waardoor je klachten extra intensief kunnen worden behandeld. Zo kunnen allerlei verschillende klachten worden aangepakt. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld stress, angst, maar ook voor het stoppen met roken is een hypnotherapie ontzettend doeltreffend. 

Wat zijn de effecten?

De uiteindelijke effecten van deze therapie, is dat je klachten uiteraard minder worden en uiteindelijk volledig verdwijnen. Wel is het goed te weten dat het niet altijd direct bij de eerste behandeling verholpen wordt en je hier ook zelf een enorme bijdrage aan dient te leveren. Het is dus verstandig om je eerst te verdiepen in wat het exact is om vervolgens te kunnen bepalen of het iets voor je is ja of nee.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *