hielspoor

Wat is hielspoor en hoe kun je het behandelen?

Hielspoor is een klacht waar je waarschijnlijk nog niet zoveel over gehoord zal hebben. Toch is het belangrijk om te weten wat deze blessure precies inhoudt en hoe je het kunt verhelpen. Het is namelijk helemaal niet zo onschuldig als je denkt en kan vervelende gevolgen hebben wanneer je het voor lange tijd negeert. Om een hielspoor blessure te behandelen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om hielspoor zooltjes aan te brengen die de positie van je voet zullen veranderen. Maar eerst is het belangrijk inzichtelijk te krijgen wat de oorzaken en symptomen van hielspoor zijn.

Hielspoor herkennen

Van hielspoor wordt gezegd dat het een verkalking onderaan de voorkant van de hiel is. En dan in het bot van de hiel om precies te zijn. Het veroorzaakt zelf geen directe pijn maar is meer een bijverschijnsel van een andere klacht. Deze klacht noemen ze ook wel een peesplaatontsteking. Dit veroorzaakt wel pijn in de hiel en kan hielspoor veroorzaken wanneer je dit niet op tijd laat behandelen.

Symptomen van hielspoor

Het is lastig om zelf achter hielspoor te komen omdat het geen directe klachten met zich meebrengt. Wanneer je pijn voelt aan de hiel bij het lopen of wanneer er druk op komt te staan is het belangrijk om bijtijds langs een dokter te gaan die er een röntgenfoto van kan maken. Deze foto kan bepalen of er al verkalking in het bot is ontstaan.

Behandelen van hielspoor

Er zijn verschillende behandelmethoden voor hielspoor om oorzaken of symptomen weg te nemen. Je voet laten rusten op momenten dat het niet noodzakelijk is om deze te belasten en het doen van rekoefeningen zijn methoden die je zelf kunt hanteren. Het dragen van hielspoor zooltjes zal je voet ondersteunen en de voetstand corrigeren en uiteindelijk de pijn onder de hiel verminderen.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *