Studenten verzekeringen

Wat is er van belang bij een verzekering voor studenten in 2018?

De zorgverzekering is een verplichte verzekering die elke Nederlander moet hebben, dus ook studenten. Zo bevordert de overheid met deze regeling de gezondheid van alle Nederlanders. In 2018 zijn er weer een aantal dingen aangepast bij alle zorgverzekeringen voor studenten.

Wat voor zorgverzekering kunnen studenten het best afsluiten?

Voor de meeste studenten is het verstandig om een basis zorgverzekering te nemen. Een aanvullende zorgverzekering kan echter wel handig zijn als je gaat studeren in het buitenland of voor een buitenlandse stage. Als je veel aan het sporten bent kun je ook het best naar de fysio te gaan om blessures te voorkomen en hiervan te herstellen. Hiervoor is ook een aanvullende verzekering van belang. Om goed te bekijken welke verzekering het best bij je past kun je alle aanbieders vergelijken op studenten-verzekering-vergelijken.nl. Op deze manier kun je jezelf inlezen over zorgverzekeringen en de juiste verzekering af te sluiten.

Zijn er ook andere studentenverzekeringen?

Er zijn zeker nog een aantal andere studentenverzekeringen op studenten-verzekering-vergelijken.nl. Denk hierbij aan een laptopverzekering voor de laptop die je gebruikt voor je studie. Daarnaast wonen ook veel studenten op zichzelf. Deze studenten kunnen namelijk een inboedelverzekering nemen. Zoals al eerder aangegeven in dit artikel is het ook mogelijk om een aanvullende zorgverzekering te nemen voor een studie in het buitenland of buitenlandse stage. Het is ook mogelijk om een reisverzekering te nemen om jezelf te dekken tegen verloren spullen, diefstal en dergelijke. Zo zijn er nog vele verzekeringen voor studenten die men kan vergelijken.

Het is bij al deze verzekeringen echter wel van belang om goed te overwegen of dit wel nodig is. Een laptopverzekering is bijvoorbeeld niet nodig als je deze voornamelijk thuis gebruikt en er niet veel mee hoeft te reizen. De kosten van een verzekering wegen niet op tegen de kans dat deze laptop wordt gestolen of stuk gaat.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *