Jezelf goed in je vel voelen

Tips om je goed in je vel te voelen

Je voelt je ongelukkig, maar je weet niet waar het aan ligt. Maar er moet wat aan gebeuren, maar er is geen begin aan. Als je je al een tijdje niet goed voelt, wilt het niet gelijk zeggen dat je een depressie hebt. Maar wel moet je zorgen dat het vervelende gevoel weg gaat. 

Eetgewoonten

Een van de oorzaken kan je eetgewoonte zijn. Dan kan het zijn dat je een tekort hebt aan vitaminen. Want als je ongezond en vet eet heb je meer kans op neerslachtigheid. Daarom moet je een gezond eetpatroon krijgen. Gezond eetpatroon houdt in gezond te eten. Je kan daarmee beginnen door ten eerste gevarieerd te gaan eten en sowieso in elke maaltijd groenten te verwerken. Daarnaast is het belangrijk om je eten zo puur mogelijk te houden. Daarmee wordt bedoeld dat je geen sauzen of smaakversterkers op je eten moet doen. Als je zelf niet weet waar je moet beginnen, dan kun je ook een diëtiste inschakelen. Een diëtiste helpt jou op de weg naar een gezonde levensstijl

Gedachten

Negatieves gedachtes kunnen je dagelijks leven behoorlijk beinvloeden. Voorbeelden van zulke gedachten zijn gedachten over de toekomst. De negatieve gedachten kunt je het beste ombuigen. Voorbeeld is om positiviteit als standaard reactie te gebruiken. Ook is het belangrijk om het leven luchtig te houden en geen medelijden met jezelf te hebben. Verder moet je de momenten dat je positieve gedachten hebt in je hoofd laten houden. En het positieve te blijven zien in alles. Mocht het niet lukken, straf jezelf dan niet. Je kan niet zomaar gedachten stopzetten. Ook kan het de slechte kant opgaan, als dat gebeurt is het aangeraden om naar een therapeut te gaan. 

Activiteiten

Daarnaast is het ook belangrijk om je bezig te houden. Een goede activiteit is bijvoorbeeld om te sporten. Tijdens het sporten zet je je gedachten op 0. Als je niet weer waar je moet beginnen, dan is het belangrijk dat je een personal training doet. Zo belast je je niet tijdens het sporten. Je kan ook voor een relaxte activiteit kiezen. Voorbeeld daarvan is yoga. Een tip daarbij is om vooral op jezelf te richten. Mooiste van yoga is dat je het ook thuis kan beoefenen. Daarnaast heb je verschillende soorten yoga, dus zit er altijd wel wat tussen wat bij jou past. Ook is het leuk om er is een dagje op uit te gaan. Een dagje uit hoeft niet altijd ver te zijn. Want het dagje uit begint namelijk al op het moment dat je de deur uitstapt.

Verdere tips

Andere oplossingen zijn op bijvoorbeeld veel muziek te luisteren. Muziek maakt positieve stoffen aan in je hersenen. Door die positiviteit krijg je ook makkelijker positieve gedachten. Daarnaast is het belangrijk om elke dag na te denken of op te schrijven, wat er positief was aan de dag. Zo krijg je snel weer de positieve vibe terug.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *