Dineren

Tips om gezond te dineren buitenshuis

Soms heb je geen zin om te koken. Dan is het tijd om uit eten te gaan. Alleen zoek je wel een restaurant met gezonde gerechten. Wel is het verstandig om zelf ook bepaalde maatregelen te treffen tijdens het kiezen van een restaurant en vervolgens ook de maaltijd.

Tips bij een restaurant uitkiezen

Als eerste moet je een restaurant gaan uitkiezen. Daarbij kan je kijken of het restaurant  eventueel caloriearme gerechten serveert. Ook moet je van tevoren nagaan of het restaurant rekening houdt met eventuele allergieën. Voorbeeld daarvan is een restaurant in Zoetermeer genaamd Woodstone Pizza and Wine. Daar heb je caloriearme gerechten en kan je je allergieën van tevoren aangeven. Daarom is het van belang dat je de menukaart voordat je gaat eten even doorneemt. Het belangrijkste is om te zorgen dat iedereen er mee eens is, zodat iedereen het naar zijn zin heeft.

Tips vooraf het eten 

Eenmaal bij het restaurant aangekomen, kan je voordat je gaat bestellen je dieetwensen aangeven. Dan kan het personeel gerechten adviseren die bij jouw wensen passen. Eenmaal een gerecht uitgekozen, dan is het tijd voor de stokbrood met kruidenboter. Eet jezelf daar niet mee vol. Brood vermindert de honger. Daarom is het belangrijk om er vanaf te blijven. Ook wordt het afgeraden om van tevoren en tijdens het eten wat te drinken. Omdat je lichaam dan bezig is met het verwerken van het drankje, wordt het eten gelijk omgezet in vet. Ook vermindert drinken de eetlust.

Tips bij het uitkiezen van een gerecht

Natuurlijk moet je ook een gerecht uit gaan kiezen. Het is geen verstandige keuze om pasta te nemen. Mocht je toch niets anders willen, dan is het van belang dat je pasta met tomatensaus neemt. Roomsaus bevat namelijk veel meer vet. Bij andere gerechten wordt er meestal friet bij geserveerd. Het beste is om de friet te vervangen door groenten. Ook is het van belang dat je het eten zo puur mogelijk eet. Dat wil zeggen geen extra kruiden, dressing of sauzen erbij doen.

Tips bij het toetje

Het wordt afgeraden om een toetje na het eten te nemen. Want eigenlijk zit je nog vol van het hoofdgerecht. Het toetje is er namelijk alleen voor de lekkere trek. Wel kan je een thee of (zwarte) koffie nemen na het eten. Zo verwerkt je lichaam het eten beter, en zo ga je niet een volle maag naar bed.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *