Kniepijn

Redenen om te stoppen met alcohol

Het is geen geheim dat alcohol slecht kan zijn voor je gezondheid. Als je worstelt met een alcoholverslaving, lijkt stoppen misschien een onmogelijke opgave. Maar dat is het niet! Hier zijn 4 redenen waarom je zou moeten stoppen met alcohol.

Alcohol zit vol lege calorieën

Als je probeert af te vallen, is stoppen met drinken een van de beste dingen die je kunt doen. Bedenk maar dat die extra calorieën kunnen worden omgezet in spieren!

Alcohol remt het vermogen van je lichaam om voedingsstoffen op te nemen

Dit betekent dat als je drinkt, je waarschijnlijk niet de vitaminen en mineralen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Stoppen met alcohol zal je algemene gezondheid en welzijn helpen verbeteren.

Drinken kan je lever beschadigen

Leverziekte is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen een transplantatie nodig hebben – en alcohol is een van de belangrijkste oorzaken van leverziekte. Nu stoppen helpt je lever te beschermen tegen verdere schade in de toekomst.

Alcohol tast je beoordelingsvermogen aan

Dit betekent dat je, als je dronken bent, sneller geneigd bent slechte beslissingen te nemen, zoals rijden onder invloed of onbeschermde seks. Stoppen met alcohol zal je helpen betere keuzes te maken en jezelf te behoeden voor schade.

Dit zijn slechts vier redenen om te gaan stoppen met drinken, maar waarschijnlijk kan je er zelf nog genoeg verzinnen. Echter is het nemen van de eerste stap vaak nog erg lastig voor mensen. Wanneer het je echt niet lukt, kan je contact opnemen met instanties als Connection SGGZ voor hulp op maat.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *