Maaltijdvervangers

Recepten voor heerlijke maaltijdvervangers

Hoe maak je een maaltijdvervanger nu echt lekker?

Veel mensen die maaltijdvervangers gebruiken, kopen dit in bussen poeder en moeten dit zelf nog mengen. Na verloop van tijd smaken de shakes allemaal hetzelfde en neemt de zin af om nog door te gaan met het dieet. Wanneer je voor voldoende afwisseling zorgt met je maaltijdvervangers kun je dit vrij gemakkelijk voorkomen. We zullen hieronder een aantal recepten plaatsen waardoor je dieet blijven volgen weer leuk kan worden!

Meng je shake met fruit!

Hoewel je bij het nemen van fruit op moet letten hoeveel je hier van inneemt (2 stuks/porties per dag) kan je rustig je eiwitpoeder innemen met fruit. Meng bijvoorbeeld de gepaste hoeveelheid chocolade eiwitpoeder met vijf aardbeien en 250 milliliter water. De blender erop, goed vermengen en je hebt een heerlijke shake!

IJsklontjes zorgen voor een milkshake effect!

Neem de aanbevolen hoeveelheid poeder eiwit in een smaak naar je eigen keuze, voeg hier de helft water en de helft yoghurt aan toe samen met drie tot vijf ijsklontjes, goed mixen en je hebt een heerlijke milkshake! Je kunt ook een ijskoffie maken op deze manier, hier kan je wel het beste een vanille of chocolade eiwitpoeder voor gebruiken, vervang de yoghurt of melk naar keuze door koude koffie en houdt je verder aan het recept.

Mengen met yoghurt, kwark of biogarde

Wanneer je het mengsel met bijvoorbeeld melk te dun vindt, of het je geen verzadigd gevoel geeft, dan is het verstandig om je eiwitpoeder te mengen met bijvoorbeeld yoghurt of kwark, wanneer je dit aan de zure kant vindt, is biogarde een goede oplossing. Dan hoef je geen zoetstoffen te gebruiken.

Een warme maaltijdvervanger

Het is geheel niet verplicht om je eiwitdrankje koud te nuttigen, je kunt er ook een heerlijke warme drank van maken. Bijvoorbeeld in de winter je chocolade eiwit door de warme melk heen roeren – een heerlijke traktatie!

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *