Massage schouderpijn

Neem afscheid van je schouderpijn dankzij hulp van een fysiotherapeut

Ben je al dagen aan het piekeren over hoe je die pijn in je schouder kunt verhelpen? Heb je alle gebruikelijke oplossingen geprobeerd en heeft niets geholpen? Geen zorgen meer! Een fysiotherapeut kan je helpen je schouderpijn te verlichten en zelfs helemaal te verhelpen. In dit artikel zullen we bespreken waarom een fysiotherapeut nodig is en wat ze kunnen doen voor mensen die lijden aan chronische of acute pijn in de schouders.

Verschil chronische en acute pijn

Chronische pijn is een langdurige en aanhoudende soort pijn die maanden of jaren aanhoudt. Acute pijn ontstaat door een verwonding, operatie, ziekte, enz. maar gaat meestal na één tot zes weken weer over.

Hoe een fysiotherapeut je schouderklachten kan verhelpen

Een fysiotherapeut kan je helpen van je schouderpijn af te komen door verschillende technieken te gebruiken. Zo zullen ze eerst een inventarisatie maken van de aandoeningen die de pijn veroorzaken en dan manieren zoeken om die te behandelen. Ze kunnen manuele therapie, therapeutische oefeningen of elektrotherapie gebruiken om je chronische of acute schouderpijn te verlichten.

Zijn er nog andere voordelen?

Behalve dat ze je van je specifieke aandoening afhelpen, kunnen fysiotherapeuten er ook voor zorgen dat hun patiënt er in de toekomst geen last meer van heeft door preventieve maatregelen zoals oefenprogramma’s en rek- en strekoefeningen. Ze kunnen ook helpen met het verbeteren van je houding en beweging, wat een positieve invloed zal hebben op de rest van je lichaam.

Als je nog niet zeker weet of fysiotherapie al dan niet goed voor je is, overleg dan met je arts of die het een goed idee vindt. Als dat zo is, zorg dan dat je een gekwalificeerde fysiotherapeut vindt die je voorgoed van die schouderpijn kan afhelpen!

Hoe weet ik dat ik de juiste fysiotherapeut heb gekozen?

Wanneer je voor schouderklachten naar de fysiotherapeut gaat, is het verstandig om een schouderspecialist te kiezen. Een schouderspecialist is gespecialiseerd in schouderrevalidaties en weet hierdoor snel tot de kern van je probleem te komen. Veel schouderspecialisten zijn aangesloten bij de netwerkvereniging SchouderNetwerk.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *