Fit worden na zwangerschap

Met deze tips kom je zo weer in shape na je zwangerschap

Een zwangerschap is voor de meeste vrouwen een emotionele rollercoaster. Helaas stopt dit vaak niet na de zwangerschap. De hormonen zitten nog volop in het bloed. Daarnaast is je lichaam net na de zwangerschap niet meer zo in shape als dat het voor de zwangerschap was. Dit is logisch. Echter is het ook logisch dat je het liefst zo snel mogelijk van de extra zwangerschap kilootjes af komt. Om je hierbij te helpen, hebben wij een aantal tips voor jou!

Eet gezond

Tijdens de zwangerschap had je waarschijnlijk erg veel honger. Je moest niet alleen maar voor jezelf eten, maar ook voor de baby. De meeste vrouwen ervaren aan het eind van de zwangerschap vaak minder trek. Het eetpatroon gedurende de zwangerschap is dus totaal anders dan dat het voor de zwangerschap was. Het is dan ook aan te raden om na de zwangerschap het juiste eetpatroon weer op te pakken. Door gezond te eten, zullen de eerste kilo’s al verdwijnen. Bij gezond eten gaat het niet alleen om wat je eet, maar ook om de hoeveelheid. Zo kan een banaan gezond zijn, maar wanneer je er een aantal op een dag eet, is dit niet bevorderlijk voor het afvallen. 

Pak sport weer op!

Het is waarschijnlijk niet hetgeen wat je wilde lezen, maar sporten is toch echt de beste manier om af te vallen. Echter is het wel aan te raden om dit na de zwangerschap weer rustig op te pakken. Zo kan het al lonen door elke dag een stuk te lopen. Veel vrouwen die net bevallen zijn doen dit samen met de baby. Vaak zie je dat easywalker kinderwagens het lopen een stuk eenvoudiger maken. Wanneer je met de juiste kinderwagen loopt, zul je gemakkelijker meer kilometers af kunnen leggen. Daarnaast zou je langzaam maar zeker kunnen beginnen met buikspieroefeningen.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *