Met deze aanpassingen kun op hogere leeftijd thuiswonen

Met deze aanpassingen kun je op hogere leeftijd nog thuis wonen

We willen allemaal zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar vaak komen de nodige kwaaltjes kijken bij het ouder worden. Voor veel van die kwaaltjes kun je oplossingen verzinnen om zo lang en zo veilig mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. In dit artikel geef ik je de mogelijkheden voor aanpassingen die je kunt toepassen!

Huur een traplift

Traplopen is iets wat voor oudere mensen steeds lastiger wordt, maar hier bied een traplift een uitkomst. Je kan een traplift van Otolift aanschaffen en daarbij neem je het probleem van traplopen weg. Het is een kleine investering die gedaan moet worden, maar uiteindelijk zul je heel blij hiermee zijn!

Badkamer en toilet

De badkamer en toilet kunnen een gevaar zijn, omdat deze ruimtes vaak een gladde vloer en scherpe randen hebben. Om dit gevaar te verkleinen kan er gekozen worden voor een inloopdouche met een douchestoel. Het is daarnaast ook verstandig om wandbeugels te laten plaatsen. Zo is er altijd een aangrijpingspunt wanneer je je moet verplaatsen in de ruimte.

Slaapkamer

In de slaapkamer zal het bed als eerste aangepast moeten worden. Het is van groot belang dat het bed afstelbaar is om zo optimaal comfort te bieden bij het in- en uitstappen. Wanneer het nodig is, zouden er ook nog bedhekken kunnen worden geplaatst om te voorkomen dat men in de nacht uit het bed valt.

Keuken

In de keuken liggen grote gevaren op de loer, want op het moment dat er niet juist om wordt gegaan met het fornuis, bestaat de kans dat alles in de fik vliegt. Dit is uiteraard het laatste wat je wilt. Kies bijvoorbeeld voor inductie, dit is al een stuk minder gevaarlijk dan het koken op gas. Maak ook alle kastjes op ooghoogte en plaats ook hier een wandbeugel als aangrijpingspunt!

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *