Is lachgas slecht voor je

Is lachgas slecht voor je gezondheid? Wanneer en hoe slecht?

De laatste jaren zien we berichten over lachgas steeds vaker in het nieuws komen. Het is een veelbesproken onderwerp en er bestaat tegelijkertijd ook veel discussie en onduidelijkheid over. Zo zagen we recentelijk de resultaten van het onderzoek dat het aantal vergiftigingen vanwege lachgas in 2019 was verdubbeld t.o.v. de voorgaande jaren. Is lachgas nou wel of niet slecht voor je gezondheid en hoe slecht is het voor je?

Wanneer is lachgas slecht

Er bestaat in principe niet veel discussie dat lachgas slecht voor je is wanneer je slechts een paar ballonnen neemt op een avond en het daar dan ook bij laat. En je het dan dus ook niet wekelijks of erg vaak neemt. Wanneer het zeer beperkt is en op een veilige locatie dan heb je dus niet heel veel reden om je grote zorgen te maken over je gezondheid. 

Maar wanneer je op een avond een zeer groot aantal ballonnen neemt dan kan het juist wel gevaarlijk worden. Dit is een probleem dat zich ook vaker voordoet doordat mensen ervoor kiezen om grote lachgastanks te kopen. Het aantal ballonnen dat je dan op een aantal neemt kan al gemakkelijk te veel worden. 

Ook wordt lachgas vaak op verkeerde plekken gebruikt, zoals in combinatie met deelname aan het verkeer. Er zijn namelijk veel verkeersongevallen ontstaan doordat mensen lachgas op hadden achter het stuur. Dat kan zeer gevaarlijke situaties veroorzaken. Tot slot wordt lachgas vaak gebruikt bij het uitgaan. Dat zijn juist de momenten waarop mensen ook alcohol nuttigen of andere drugs nemen. Lachgas in combinatie met deze andere middelen wordt ook zeer sterk afgeraden. 

Hoe er wel mee om te gaan?

Wanneer je lachgas wilt gebruiken dan is het dus belangrijk dat je het op een veilige plek doet, het niet in combinatie met andere drugs of alcohol neemt en ook de hoeveelheid zeer beperkt houdt. Wanneer je maximaal 10 ballonnen op een hele dag of avond neemt en het niet maandelijks neemt dan zijn er geen aanleidingen dat het slecht is voor je gezondheid. Maar nogmaals, ga er verstandig en slim mee om!

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *