Hypnotherapie

Hypnotherapie: Wat is het en hoe werkt het?

Hypnotherapie is een vorm van therapie die steeds bekender wordt en op steeds meer gebieden wordt toegepast. Echter weten nog niet veel mensen hoe het nou precies werkt en zijn ze er dus vrij sceptisch over. Daarom vertellen we je in de blog meer over hypnotherapie: wat het nou precies is, hoe het werkt en op welke gebieden het toegepast kan worden. Wie weet kom je er op deze manier achter dat het voor jou ook wel iets is!

Wat is hypnotherapie

Hypnose is een therapievorm die al eeuwenlang toegepast wordt en ook wetenschappelijk erkend is. Door middel van hypnotherapie is het mogelijk om in contact te komen met je onderbewustzijn om zo vooraf bepaalde blokkades en / of patronen te doorbreken. Deze aanpassingen worden vervolgens doorverwezen naar je bewustzijn waardoor je gedrag aangepast wordt. Op deze manier ga je niet meer het gedrag vertonen waar je vanaf wilt.

Hoe werkt hypnotherapie

Elke hypnotherapeut zal zijn eigen werkwijze hebben, maar over het algemeen volgen ze wel algemene richtlijnen. Tijdens de eerste sessie zal een intakegesprek plaatsvinden om te bespreken waar je tegenaan loopt en welke problemen je graag opgelost wilt hebben. Het is belangrijk om te achterhalen welk onderliggend gevoel ten grondslag ligt van je problemen, zodat deze door middel van hypnotherapie aangepakt kan worden. Daarnaast zal ook de werkwijze van hypnotherapie uitgelegd worden zodat je weet wat je te wachten staat. In de sessies die volgen zal de hypnotherapeut verschillende oefeningen uitvoeren om zo je onderbewustzijn aan te passen.

Toepassingen van hypnotherapie

Hypnotherapie kan op veel verschillende manieren toegepast worden om zo allerlei problemen op te lossen. Zo kan hypnotherapeut Kevin Boeren je bijvoorbeeld door middel van hypnotherapie helpen om af te vallen, je alcoholverslaving en gokverslaving helpen bestrijden, en je trauma’s helpen verwerken. Maar het kan ook toegepast worden om allerlei verschillende angsten en fobieën te overkomen, zoals de fobie voor overgeven of vliegangst.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *