huid beschermen tegen zon

Hoe bescherm je jouw gezicht op de beste manier tegen de zon

De meeste mensen dragen alleen zonnebrandcreme in de zomer, vaak zelfs alleen als ze op vakantie zijn. De meeste momenten in ons leven waar de zon invloed heeft op onze huid zijn echter niet gerelateerd aan deze tijden, maar dagelijks wordt je huid blootgesteld aan de uv-straling van de zon. Deze kan namelijk de wolken doordringen. De vitamine D is belangrijk voor je gezondheid, maar te veel blootstelling aan uv-straling kan het risico op huidkanker vergroten en zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. 

Bescherm je gezicht optimaal tegen de zon

In plaats van alleen op zonnige dagen of op vakantie zonnebrand gezicht op doen is het aan te raden om elke dag je gezicht in te smeren met zonnebrand, ook als je de hele dag binnen gaat zitten kan de uv-straling binnendringen door ramen en je huid raken. Door zonnebrand gezicht op te smeren zorg je ervoor dat je huid elk moment van de dag beschermd is. 

Het wordt aanbevolen om zonnebrand met minimaal SPF 30 minimaal een kwartiertje voordat je in de zon gaat aan te brengen. Het beste is om elke twee uur even bij te smeren, en als je gaat zwemmen of zweten misschien zelfs nog iets vaker. Werk je binnenshuis en heb je geen last van direct zonlicht, dan hoef je misschien niet extra in te smeren. 

Zelfs het kleinste beetje blootstelling aan de zon kan al wat schade aanbrengen, ongeacht het weer of klimaat. Geen enkele zonnebrandcreme beschermd de huid 100% en daarom wordt het dragen van een hoed of een pet aangeraden voor extra bescherming. Op deze manier kan je je gezicht op de best mogelijke manier beschermen tegen de zon. Op de heetste momenten van de dag met het meeste zonlicht wordt het vooral aangeraden om de zon te vermijden, zodat je huid niet beschadigd raakt. 

Aparte zonnebrand gezicht

Sommige soorten zonnebrand gezicht bevatten middelen die misschien niet beter zijn om op je gezicht te hebben. Daarom kiezen de meeste mensen er vaak voor om een aparte zonnebrandcrème te hebben voor op het gezicht, en voor op het lichaam. Kies voor een zonnebrandcrème die past bij jouw huidtype. Voor mensen met een gevoelige huid is het bijvoorbeeld verstandig om gebruik te maken van een crème die op basis van mineralen is gemaakt zodat je huid minder snel wordt geïrriteerd. Tip: Biodermal

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *