Help ik zit in een rolstoel

Help! ik zit tijdelijk in een rolstoel

Een ongeluk zit een klein hoekje, dat weet iedereen. En het kan helaas iedereen een keer overkomen om in een rolstoel te belanden. Het belangrijkste is dan, dat je weer geneest en het maar tijdelijk is. Want niet iedereen kan dit helaas zeggen. In een rolstoel belanden is geen pretje. Niet alleen zal je het lichamelijk zwaar hebben maar ook mentaal. Want je zal voor die periode toch echt je leven moeten aanpassen. Dit zal niet voor iedereen gemakkelijk zijn. Wij hopen dat de tips in dit artikel je toch een beetje hierbij kunnen helpen.  

Levensstijl aanpassen naar situatie

Hoe moeilijk het ook is, je zal tijdelijk niet meer dingen kunnen doen wat je normaal deed. Afhankelijk van de schade die je hebt opgelopen, kan je bepalen of je bepaalde dingen toch wel wil doen of liever overslaat. Ga je graag naar feestjes en festivals dan moet je rekening houden of het feest wel rolstoel vriendelijk is. Ook zal het een stuk moeilijker zijn om je te verplaatsen. Ga je met het openbaar vervoer of huur je een speciale taxi voor een rolstoel om naar school of werk te gaan? Dit zijn kleine dingen die nu niet meer vanzelfsprekend zijn. Het is ook altijd goed om hulp te vragen aan andere, want je staat er niet alleen voor. 

Handige hulpmiddelen voor in huis

Ook zullen er een aantal dingen in huis aangepast moeten worden om ervoor te zorgen dat je, je makkelijk kan bewegen in huis. Laat alle drempels in huis verwijderen of zorg ervoor dat je makkelijk over de drempels kan heen rollen. Ook zal je moeite hebben om naar de slaapkamer en badkamer te gaan op de 1e etage. Om dit probleem op te lossen kan je tijdelijk een traplift van Otolift huren. Deze traplift zal op de trap geïnstalleerd worden zodat je toch makkelijk van boven naar beneden kan gaan. Als je de traplift niet meer nodig hebt dan zullen de monteurs de traplift weer demonteren en in beslag nemen.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *