De voordelen van loopbaancoaching

Loop je vast in je huidige functie? Verlang je naar een nieuwe koers? Ervaar je steeds minder plezier in je werk? Of vind je het moeilijk om de balans tussen werk en privé te vinden? Wanneer je je herkent in een van deze vragen, kan het zeer verstandig te zijn om met een loopbaancoach te praten. Loopbaancoaching helpt je verder ontdekken hoe je momenteel in je werk staat, wat eventueel een volgende stap zou kunnen zijn en hoe je dit vervolgens kunt realiseren. 

Diverse soorten loopbaanvragen

Je kunt met veel diverse vragen en situaties bij loopbaan coaching terecht. Zo kun je het gevoel hebben dat je niet meer op je plek bent bij je huidige functie of het gevoel hebben dat je niet je volledige talenten en kwaliteiten kan gebruiken in je werk. Zo kun je bijvoorbeeld samen met een loopbaancoach gaan kijken naar een volgende stap of koers. Loopbaanvragen kunnen ook te maken hebben met meer persoonlijke issues. Zo vinden veel mensen het lastig om de juiste balans tussen werk en privé te vinden. Ook als je merkt dat je steeds minder plezier ervaart in je huidige functie, is het zeer aan te raden om te ontdekken wat de oorzaak hiervan is en wat je er vervolgens aan kan gaan veranderen. 

Ervaar de vele voordelen van loopbaancoaching

Loopbaancoaching kan je erg veel opleveren. Dit zijn de voordelen van loopbaancoaching:

  • Je krijgt vertrouwen in je eigen keuzes. 
  • Je (her)ontdekt je kwaliteiten, talenten en valkuilen. 
  • Je voelt je gemotiveerd om actief verder te bouwen aan je carrière. 
  • Je krijgt inzicht in je persoonlijke waarden en drijfveren. 
  • Je krijgt duidelijkheid en zelfkennis over welk werk of welke functie echt bij je past. 

Ga voor een kosteloze kennismaking met een loopbaancoach bij jou in de buurt met Loopbaanpoort

Lijkt je loopbaancoaching wel wat? Neem dan contact op met Loopbaanpoort en ga op een kosteloos oriënterend gesprek met een loopbaancoach bij jou in de buurt. Tijdens dit gesprek ligt de focus op jouw persoonlijke loopbaanvragen. Een traject is altijd maatwerk en daarom wordt er gekeken wat er precies gedaan moet worden om jouw persoonlijke doelen te bereiken. De loopbaancoach stelt een aantal benodigde stappen, middelen, doorlooptijd en aantal gesprekken voor. Ga je hiermee akkoord, dan gaat de coaching van start. Samen met je loopbaancoach zet je je talenten, persoonlijkheid en competenties in kaart. Het reflecteren en opdoen van inzichten zullen leiden tot duidelijkheid en zelfvertrouwen in je keuzes op carrièregebied.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *