yoga mat

De uitstraling van een yogamat kleur  

Het uiterlijk van het uitoefenen van yoga is niet geheel onbelangrijk. Het oog wil ook wat. En daarbij kunnen kleuren van invloed zijn op yoga. De keuze van een kleur kun je vooral doen bij een yogamat. Vaak hebben yogamatten een egale kleur en ze zijn simpel en eenvoudig. Al zijn er ook yogi’s die zoeken naar een originele print, met verschillende lijnen en tekens. Hetzelfde geldt voor jou het motto: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg? Lees dan vooral verder, en kom tot de juiste egale kleurkeuze van jouw yogamat.  

Blauw

Kalm en rust straal jij te allen tijde uit. Je bent de baas over verschillende situaties. Blauw staat precies hiervoor. Het oogt stabiel, helder en verhoogt de eerlijkheid. 

Paars 

Als je veel mediteert, is de paarse kleur iets voor jou. Paars is namelijk de kleur van meditatie en geeft je wijsheid en energie om contact met hogere dimensies te maken. Daarnaast is de kleur verfijnd en creatief.  

Roze 

Romantiek, liefde en bescheidenheid. Dat zijn kenmerken van de kleur roze. Het geeft niet alleen onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, maar ook voor anderen.  

Rood 

Laat je passie zien met de kleur rood. Deze levendige kleur geeft je warmte, levenskracht en hernieuwde levensenergie. 

Oranje 

De kleur van de opkomende zon. Oranje straalt plezier, optimisme en enthousiasme uit. Middels deze kleur laat je zien dat je simpelweg zin hebt in het leven!

Geel  

Heb je humor, ben je creatief en vrolijk? Kies voor geel! Het laat je stralen, toont aan dat je lef hebt en het niet erg vindt dat je aandacht krijgt. 

Groen 

Groen is de kleur van de natuur. Het is vredig, rustig en ondersteunt de balans.  

Zwart 

Of zwart een standaard kleur is? Welnee! Het laat juist zien dat je krachtig bent. Het is stijlvol en diep. We moeten soms door donkere tijden om uiteindelijk weer het licht te zien. Zwart staat hiervoor, de transformatie. 

Grijs 

Je wilt betrouwbaarheid uitstralen met een grijze kleur. Het is vrij neutraal. Daarmee ook juist strak en subtiel. 

Wit 

Je hebt niks te verbergen. Het is een teken van rust en stilte. Je bent puur. Het stimuleert je bewustzijn, de kleur wit. 

Denk aan jezelf bij het kiezen van een kleur. Jij bent namelijk degene die gebruikt moet maken van de yogamat in de desbetreffende kleur. Heb je een keuze gemaakt? Mooi! Al zijn er nog tal van andere zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een yogamat. Denk bijvoorbeeld aan de dikte of het materiaal. Daarnaast is er een yogamat extra lang of zijn er andere breedtes. Win informatie in en ga na wat voor jou past. Dan ben je klaar om een yogamat te kopen.  

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *