Paardrijden als sport

Paardrijden als sport, waar moet je aan denken?

Veel mensen zien paardrijden niet als een sport. Het rijden op een paard is echter zeker topsport. Helemaal als je het meerdere keren per week doet. Je kunt helemaal fit worden door paard te rijden. Het is wel belangrijk voor je gezondheid om de juiste houding te hebben op het paard. Ruiterkleiding kopen is ook belangrijk om jezelf te beschermen en om goed paard te rijden. De combinatie tussen coördinatie, balans en lichaamsbewustzijn is essentieel. Vanaf een bepaalde leeftijd neemt de balans en coördinatie af. Het is dus goed voor de gezondheid om op latere leeftijd te blijven paardrijden. 

Een goede conditie door het paardrijden 

Een gemiddelde training met een paard is goed voor een gemiddelde cardio fitness. Het is misschien beter om te gaan hardlopen. Paardrijden zorgt wel voor een verhoogde hartslag. Een ruiter zal een gemiddelde conditie hebben. Het gaat hier wel om de ruiters die elke dat paardrijden. Net als bij sporten moet het regelmatig gebeuren en vaker dan slechts één keer in de week.  

De rug

Het is belangrijk om op de juiste manier te rijden. Het is belangrijk om een correcte houding te hebben en technisch goed te rijden. De rugspieren moeten voldoende ontspannen en de buik moet goed aanspannen. Het is goed voor de mobiliteit van de rug. De rug wordt niet zwaar belast en in meerdere richtingen bewogen. 

De spieren opbouwen 

Naast het bewegen en doen van cardio zorgt het ook voor het opbouwen van spierballen. De spieren groeien langzaam door het paardrijden en daarnaast ook door alle klusjes welke bij het houden van een paard hoort. Denk aan het schoonmaken van de stallen, het stapelen van de strobalen en het borstelen van het paard. Het hoort allemaal bij het houden van een paard. Het is goed om daar ook rekening mee te houden als je een paard neemt.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *