Blessures voorkomen

Blessures voorkomen en verhelpen

Blessures gebeuren nou eenmaal, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om ze te voorkomen en ze te verhelpen als ze gebeuren. Dit artikel geeft je enkele tips over hoe je blessures kunt voorkomen en welke stappen je moet nemen als er toch een optreedt.

Blessurepreventie

De eerste en de beste manier om blessures te voorkomen is door middel van een goed trainingsprogramma. Zorg dat je techniek op punt staat met veel herhalingen, zodat je eraan gewend raakt de dingen elke keer correct te doen. En wees ook niet bang om rustdagen te nemen. Het kan je lichaam op de lange duur juist behoeden voor echt grote schade als je het tussen de trainingen goed laat herstellen. Als je niet zeker weet of je techniek op punt staat, vraag dan een coach of personal trainer om hulp.

Blessure verhelpen

Soms zijn blessures onvermijdelijk. Als je toch geblesseerd raakt, zijn er een paar stappen die je meteen kunt nemen die verdere schade kunnen helpen voorkomen of zelfs de pijn kunnen stoppen als het maar om kleine pijntjes gaat. Een van de eerste dingen die je moet doen als je voelt dat het fout gaat tijdens je training, is onmiddellijk stoppen met trainen.

Wacht even een dag of twee af en kijk of de (pijn)klachten minder worden. Als dat zo is, moet je waarschijnlijk gewoon rusten en je lichaam vanzelf laten genezen. Als het na een paar dagen niet beter voelt of als de symptomen erger worden in plaats van weggaan, ga dan naar een dokter of fysiotherapeut voor hulp.

Verschil fysiotherapie en manuele therapie

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die de handen gebruikt om weefsels in je lichaam te manipuleren en te veranderen. Dit kan dingen inhouden als masseren of zelfs botten, spieren, ligamenten en pezen rondbewegen zodat ze niet vast komen te zitten

Fysiotherapie daarentegen werkt meer met beweging dan met manipulatie van weefsels. Het richt zich op hoe je beweegt en ook op trainingsactiviteiten zoals rekoefeningen, zodat je los en soepel blijft voor het dagelijks leven. Het grootste verschil tussen manuele therapie en fysiotherapie is dat de ene je gewrichten direct manipuleert, terwijl de andere zich richt op het beweeglijk houden ervan.Bron: Orthomotive.nl

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *