Gerechten geitenkaas

5x genieten van de lekkerste gerechten met geitenkaas

Waarschijnlijk denk je er niet zo snel aan, maar geitenkaas zit bomvol gezonde vitamines.

Bovendien is dit echt een smaakmaker voor lekkere en gezonde gerechten. Hieronder staan 4 heerlijke recepten met verse, smeerbare en zachte geitenkazen. Bovendien bevat geitenkaas minder verzadigd vet dan kaas van de koe. Reden genoeg om eens een gerecht met geitenkaas op tafel te zetten.

1. Eenvoudig en kindvriendelijke spaghettitaart met geitenkaas

Op zoek naar een makkelijk recept die geliefd bij kinderen is? Deze lekkere vegetarische spaghettitaart met geitenkaas is snel te maken. Je moet alleen rekening houden dat het een tijdje in de oven moet staan.

De gekookte spaghetti meng je eenvoudig met een pot traditionele pastasaus, geraspte kaas naar keuze, geitenkaas en oregano. Schep geheel in een ingevette springvorm en top het af met een laag geraspte kaas. Dit mengsel maak je af door het een half uurtje af te bakken in de oven. Een leuk recept om de kinderen kennis te laten maken met geitenkaas.

2. Gevulde puntpaprika met een perfecte combinatie van zout en zoet

Om het nog even in het vegetarische straatje te houden, hebben we nog een heerlijk gevulde puntpaprika met couscous voor je. De uitgeholde puntpaprika’s vul je met een mengsel van gekookte couscous, courgette, rozijnen en geitenkaas. Een fantastische combinatie van een zout met zoet gerecht. Dit gerecht past perfect in het gezonde voedingspatroon. De couscous en de groenten zitten boordevol vezels en vitamine.

3. Quesadilla net even anders

Een eenvoudige lunch die net even anders is. Deze gezonde quesadillas zijn eenvoudig en snel te maken. Neem twee wraps en besmeer allebei de wraps aan één kant met een zachte of smeerbare geitenkaas. (Wil je het helemaal gezond doen? Neem dan groentewraps) Verdeel de plakjes courgette, zongedroogde tomaten en rode ui op de wrap. Leg nu de tweede wrap op de belegde wrap en druk deze goed aan. De wrap kan nu zonder boter of olie kort gebakken worden aan beide kanten. 

4. Frisse salade met appel en uitgebakken spekjes

Een salade saai? Zet in een handomdraai deze heerlijke frisse salade op tafel. Een combinatie van groene appel en uitgebakken spekjes. Bak de spekjes lekker krokant en laat ze even uitlekken op een keukenpapiertje. De dressing bestaat uit een mengsel van balsamico azijn, honing en olijfolie, dit breng je op smaak met wat zout en peper. Verwarm de plakjes geitenkaas kort in de oven. Meng de salade, spekjes en dressing in een kom. Leg vervolgens de warme geitenkaas op de salade en garneer het geheel met pijnboompitjes.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *