Veelgestelde vragen ooglidcorrectie

5 veelgestelde vragen over een ooglidcorrectie

Als jij overweegt een ooglidcorrectie uit te laten voeren, dan heb je waarschijnlijk een groot aantal vragen. Ook al is het maar een kleine ingreep, het blijft een operatie en dat doe je niet zomaar. Een goede kliniek zal uitgebreid met je in gesprek gaan over de mogelijkheden en wat je kunt verwachten, maar het kan geen kwaad om hier ook zelf alvast wat informatie over in te winnen. Zo stap je goed voorbereid de kliniek binnen. We hebben hier daarom de 5 meest gestelde vragen over de correctie en de bijbehorende antwoorden verzameld.

1. Wat is een ooglidcorrectie en wanneer is deze nodig?

Een ooglidcorrectie is een kleine ingreep die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Het overtollige vet en -huid van de boven- en/of onder oogleden wordt verwijderd waardoor je er frisser en beter uitgerust uitziet. Ooglidcorrecties worden uitgevoerd om cosmetische redenen, bijvoorbeeld als je vindt dat je er ouder uitziet dan je eigenlijk bent, maar ook om medische redenen. Overhangende oogleden beperken het zicht en kunnen hoofdpijn veroorzaken.

2. Wat wordt er tijdens een de ingreep gedaan?

Een ooglidcorrectie gebeurt dus onder plaatselijke verdoving en de ingreep duurt ongeveer een uur. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een ooglidcorrectie voor de boven- en onderoogleden. Bij de bovenoogleden wordt er een kleine incisie in het ooglid gemaakt. Het overtollige vet en de huid worden verwijderd en de wond gehecht. Het litteken valt exact in de oogplooi. 

Een ooglidcorrectie aan de onderste oogleden gaat anders. Er wordt dan een incisie gemaakt onder de wimperrand of aan de binnenkant van je ooglid. Hierin worden de wallen netjes weggewerkt en recht getrokken. Alles wordt gehecht en ook hier is het litteken naderhand nauwelijks nog zichtbaar.

3. Zijn er risico’s verbonden?

Aan een ooglidcorrectie zijn bijzonder weinig risico’s verbonden. In slechts enkele gevallen treden er complicaties op en kan er een gevoelloos ooglid ontstaan, kunnen je oogleden ongelijk herstellen, ervaar je een oogontsteking, een nabloeding of littekenvorming. Het is normaal dat je ogen na de ingreep rood zijn, dat er bloeduitstortingen te zien zijn en dat je ogen zijn opgezwollen, maar dat alles trekt snel weg. In verreweg de meeste gevallen is het herstel snel en probleemloos.

4. Hoe snel is het herstel?

Nadat de ooglidcorrectie is uitgevoerd mag je na een korte rustperiode direct weer naar huis. Je ogen zijn dan opgezwollen en verbonden, dus je mag niet rijden. Als je de nazorginstructies goed opvolgt en je ogen koelt, met een extra kussen slaapt, de eerste week geen zware lichaamsinspanningen uitvoert en niet rookt, dan zie je er na een week alweer normaal uit. De hechtingen worden dan ook verwijderd.

5. Is een ooglidcorrectie iets voor mij?

Voel jij je onzeker omdat je denkt dat je er ouder uitziet dan je bent? Vragen je vrienden en familie je vaak of je moe bent of ongelukkig? Heb je veel last van hoofdpijn en belemmeren je overhangende oogleden je zicht? Wil je weer meer zelfvertrouwen en stralend de straat over? Dan heb jij mogelijk baat bij een correctie van je oogleden.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *