Met regelmaat naar tandarts

3 redenen waarom het slim is om regelmatig naar de tandarts te gaan

Het is belangrijk om de tanden en het tandvlees regelmatig na te laten kijken door een tandarts. Het beste is om dit te doen bij de controle iedere zes maanden. Het kan ook vaker gebeuren. Tijdens het bezoek wordt gekeken naar de staat van het tandvlees en de tanden en worden ze ook schoongemaakt. Zijn er gaatjes? Of zijn er andere zaken van belang? Is er tandplak en tandsteen aanwezig op de tanden? Het is dan belangrijk om het te verwijderen om verharden te voorkomen. Tandplak is kleurloos. Het kan verharden. Met poetsen en flossen kan het niet verwijderd worden. De tandarts kan helpen om het tandsteen te verwijderen. Het is een goede reden om naar de Tandarts Schiedam te gaan of bij jou in de woonplaats. 

Een complete controle

Het Is belangrijk om het tandvlees te laten controleren. Met speciaal gereedschap wordt dit door de tandarts gedaan. Hij (of zij) kan de diepte en ruimtes meten tussen het tandvlees. Gezond tandvlees heeft een ondiepe ruimte. De mensen met een tandvleesontsteking hebben een diepere ruimte. Ook wordt er gekeken naar de tong, de keel, het gezicht, de nek en het hoofd. Het is een complete controle op zwellingen, roodheid en tekenen dat er iets mis kan zijn. De tandarts zal vervolgens ook het hele gebit reinigen. De tandarts heeft hier speciaal gereedschap voor. 

Je tanden laten polijsten

Om je tanden heerlijk aan te laten voelen is het goed om ze te laten polijsten bij de tandarts. Ze worden mooi glad en er zal minder snel tandplak aan vast gaan zitten. Het is fijn om gezonde tanden te hebben en te houden. De tanden zijn van groot belang voor onze algehele gezondheid. Het wordt vaak onderschat. Maak die fout niet en bezoek regelmatig een tandarts.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *