Werken op de laptop vanuit huis

Gezond thuis zitten in tijden van corona

Sinds half maart 2020 moest heel Nederland massaal thuis blijven, vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus. Alle horeca en vele winkels zijn dicht gegaan en degenen die thuis konden werken, moesten het liefst zo veel mogelijk binnen blijven. Het sluiten van de horeca heeft ertoe geleid dat vele mensen creatief moesten worden in het bereiden van hun eten en drinken. We zijn erachter gekomen dat we stiekem de horeca harder nodig hebben om aan onze dieetwensen te voldoen. Daar laten we het natuurlijk niet bij zitten. We geven je tips om op een gezonde manier, de horeca in huis te halen in tijden van corona!

Het zetten van een goed kop koffie

Waarschijnlijk ben je gewend dat je onderweg naar werk of op werk zelf een goed kop koffie voor jezelf kunt regelen. Zo een heerlijke sterke bak met latte art lijkt een onmogelijke taak om thuis te realiseren, maar niks is minder waar. Een goed begin is het halve werk en dat goede begin is het kopen van goede horeca apparatuur. Dit hoeft niet duur te zijn. Wel moet je oefenen om dezelfde latte art thuis op de koffie te krijgen.

Het maken van een voedzame lunch

Het maken van een gezonde lunch, terwijl je thuis hard aan het werk bent, kan door de vingers glippen. Normaliter liep je wellicht eerst naar de kantine of kocht je ergens wat. Nu moet je waarschijnlijk zelf aan de bak. Een voedzame lunch hoeft echter niet lang te duren om te maken. Het hebben van de juiste ingrediënten is het belangrijkste.

Ben jij bijvoorbeeld dol op brood? Kies dan voor volkorenbrood, in plaats van ieder andere bruinbrood. Vermijd het liefst verzadigde vetten en suikers. Dit zit voornamelijk in (rood) bewerkt vlees en kant en klare producten. Kies voor mager vlees als je daar dol op bent. Zuivel is overigens geen probleem, dus kom maar door met die tosti!

Zoals je hierboven gelezen hebt, hoeft het geen uitdaging te zijn om voor jezelf te hoeven zorgen tijdens het thuiswerken. Belangrijk is dat je de juiste middelen in huis hebt. Voor een goed kop koffie is goed koffieautomaat de sleutel. Om thuis gezond te kunnen lunchen vraagt dat wel om de juiste basisboodschappen. Maak het voor jezelf simpel door een volkorenbrood te kopen en een pak kaas.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *