Mobiel met scootmobiel

Blijf mobiel met een scootmobiel

Heeft u het idee dat uw mobiliteit achteruit gaat? Dit kan bepaalde onzekerheden met zich meebrengen die u ook kunnen beperken in uw sociale en dagelijkse leven. U hoeft zich niet te schamen dat uw mobiliteit achteruit gaat en u hoef uzelf zeker niet te beperken. Er zijn simpele oplossingen die uw leven gemakkelijker maken. Het leven kan gewoon weer verder gaan. Zo zou een scootmobiel wellicht voor uw een oplossing zijn, maar wanneer is dit relevant? We geven u hieronder een kort overzicht.

Uitgebreide ondersteuning

Merkt u dat uw dagelijkse bezigheden worden beperkt? Dan is een elektrische rolstoel wellicht een oplossing. Deze kan u ondersteunen in uw dagelijkse bezigheden. Kunt u bijvoorbeeld niet meer een rondje door de supermarkt lopen? Dat kan in uw scootmobiel wel! Bovendien kunnen de wagens een snelheid van 22 km per uur bereiken, waardoor u net zo snel van A naar B kunt reizen als een fietsers. Uw uitstapjes kunnen zo gemakkelijk weer gemaakt worden.

Af en toe gebruik

Kunt u nog prima kleine afstanden lopen en auto rijden? Dan is wellicht een opvouwbare scootmobiel een goede oplossing. Deze rolstoel is zeer licht in gewicht en dus opvouwbaar. De wagen kan daardoor gemakkelijk mee in de trein en past goed achterin de auto. U kunt zo vooralsnog u uitstapjes maken en als het dan even niet langer gaat, kunt u de scootmobiel uitklappen en ondersteuning krijgen. Bovendien is de wagen gemakkelijk te vervoeren per vliegtuig en hoeft u niet weerhouden te worden voor langere reizen.

Makkelijk aan te passen naar uw wensen

Een voordeel van een scootmobiel is toch wel dat er voor ieder wat wils is. Er zijn verscheidene modellen beschikbaar die passend zijn voor bepaalde persoonlijke voorkeuren. Indien u extra stevigheid en stabiliteit wilt, kunt u kiezen voor een model met 4 of 5 wielen. Bovendien moet het model ook comfortabel zitten voor u. Het is daarom raadzaam om niet zomaar een model online te bestellen, maar daadwerkelijk in enkele modellen te zitten. Zo kunt makkelijk achterhalen wat u comfortabel vindt. Daarnaast dient het gewicht van de wagen altijd aangepast te worden aan uw eigen lichaamsgewicht. Dit is om optimaal comfort na te streven.

Minder ondersteuning

Mocht u een scootmobiel toch nog iets te drastisch vinden? Dan kunt u natuurlijk eerst ook voor andere mogelijkheden gaan die u wellicht iets minder ondersteunen. Zo kunt u eerst ook een rollator aanschaffen, waar u op kan leunen tijdens het lopen. Indien u de mogelijkheid hebt, zou u het beste eerst een rollator tijdelijk kunnen lenen. U kunt zo voor uzelf afwegen of een rollator inderdaad voldoende ondersteuning biedt of dat u wellicht toch een uitgebreidere ondersteuning nodig heeft.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *