Hardlopen met je hond

4 argumenten om hard te lopen met je hond

Wanneer je een wandeling gaat maken door de bossen, over de heide of over het strand dan zul je geregeld mensen zien die daar aan het hardlopen zijn met hun hond. Heb jij dat nog niet eerder gedaan, maar wellicht wel eens overwogen? Wij geven je onderstaand verschillende argumenten om binnenkort ook te gaan hardlopen met je hond!

Je hond vind het ontzettend leuk

Samen met zijn baasje lekker rennen en helemaal uitleven? Er is niks dat een hond liever doet dan dat. Wanneer je hond erg energiek is dan wil je elke dag graag zijn energie eruit hebben, maar natuurlijk ook graag met jou spelen. Samen hardlopen wordt door je hond ook sneller gezien als samen spelen.

Blije hond tijdens het rennen

Het is gezond voor jou en je hond

Niet alleen ben je bezig met je eigen gezondheid wanneer je met je hond gaat hardlopen, maar ook voor je hond is het ontzettend gezond. Honden bewegen graag, maar het gebeurd ook vaak dat een hond veel binnen is, en gezien honden ook graag lekker lui zijn, gebeurd het al snel dat ze te weinig beweging krijgen. Denk aan je eigen gezondheid en ook die van je hond en ga dus samen lekker hardlopen!

Samen lekker naar buiten en je hond is meteen uit geweest

Je hond uitlaten moet je sowieso, want je wilt niet dat die binnen een plasje doet. Als je toch naar buiten moet, waarom dan niet meteen even een extra stukje hardlopen. Je pakt meteen 2 vliegen in één klap. Neem hiervoor wel meteen een poepzakhouder mee, zodat je alles in één keer kunt opruimen.  Bovendien is de kans aanwezig dat je net een stuk verder op weg gaat wanneer je met je hond gaat hardlopen dan wanneer je jouw hond alleen gaat uitlaten. 

Let op: met erg warme zomer kan het ook voor een hond zeer warm worden. Helemaal omdat een hond erg enthousiast wordt om met zijn baasje hard te lopen. Dit kan voor oververhitting zorgen. Let er dus goed op bij warme dagen en doe voorzichtig wanneer je gaat hardlopen met je hond. Om verkoeling te geven aan je hond kun je gebruik maken van deze koelproducten.

Een reden om lekker de natuur in te gaan en daglicht mee te pakken

Helemaal in een tijd als deze, waarbij we veel binnen zijn en veel te weinig buiten komen, is het belangrijk om genoeg buiten te komen. Wanneer je ervoor kiest om met je hond te gaan hardlopen dan heb je altijd een reden om daglicht mee te pakken en ook direct weer eens lekker in de natuur te zijn. Zoek een mooi gebied op waar je graag komt met je hond en geniet er samen van.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *