Zweten is zo slecht nog niet

Een dagje wellness is iets wat je altijd al hebt moeten proberen. Heerlijke massages, prachtige zwembaden en sauna’s waarin je geheid gaat zweten. Wellicht denk je bij het zweten dat het vies is, maar wist je dat zweten juist erg gezond is. Er wordt te snel negatief gedacht over zweten. Het stinkt namelijk wanneer het in contact komt met bacteriën en het is de reden dat wij iedere dag weer opnieuw moeten douchen en deo moeten opspuiten. Super onhandig al dat gezweet dus! Echter plakken er genoeg voordelen aan al dat gezweet in bijvoorbeeld de sauna. In dit blog vertellen jou meer over de voordelen van het zweten.

De voordelen van het zweten

Laten we eerst ingaan op wat zweet nou precies is. Een mens beschikt over zweetklieren. Deze zweetklieren worden omringd door zogenaamde spiercellen. Deze spiercellen knijpen als het ware het vocht naar buiten. Dit vocht noemen wij zweet. Hoewel het zweet verdampt, blijft de zout nog wel op het lichaam. Dankzij het zweten raken wij overtollige warmte kwijt. Kort gezegd helpt het zweten dus om ons lichaamstemperatuur op peil te houden. Het verdampen van zweet zorgt voor een verkoelend effect op ons lichaam. Het zweten helpt ook bij interne afvoer van afvalstoffen.

Als we deze kennis nu combineren met een saunabezoek, dan zien we dat er aardig wat voordelen hangen aan een saunasessie. Door de hitte van een sauna gaan onze poriën maximaal openstaan. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen. Na een saunasessie merk je al gauw dat jouw huid heerlijk zacht aanvoelt. Door het zweten worden de opengezette poriën ook nog eens schoongemaakt. Daardoor wordt overtollig talg, vuil en make-upresten weggehaald uit de poriën. Deze genoemde stoffen zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken voor ontstoken poriën. Ontstoken poriën leiden weer tot puistjes. Zweten helpt dus indirect tegen puistjes!

Zoals is te lezen, zijn er aardig wat voordelen aan een dagje sauna in combinatie met zweten. Reden genoeg om zelf naar de sauna te gaan. Heb je nog geen saunabezoekje op de planning staan, kijk dan op SaunaDeals voor eventuele sauna aanbiedingen bij jou in de buurt. Geniet niet alleen van de warmte van de sauna, maar ook aan de voordelen van het zweten. Zeg maar dag tegen jouw puistjes!

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *