Douchebrancard

Welke soorten douchebrancards zijn er?

Je hebt een douchebrancard nodig en nu wil je één aanschaffen, maar welke douchebrancard kies je? Er zijn ook opklapbare douchebrancards en deze noem je ook wel douchestretcher. Er zijn een aantal factoren waar je op let bij het uitkiezen van een douchebrancard. Hier wordt verteld hoe je de juiste douchebrancard vindt.

Verschillende soorten douchebrancards

Er zijn verschillende soorten douchebrancards. Je hebt verstelbare of juist met een vaste werkhoogte. Er zijn ook verschillende afmetingen en gewichtscapaciteiten. Je hebt douchebrancards van bijvoorbeeld 150 tot en met 235 centimeter en er zijn ook verschillende breedtematen. Er zijn douchebrancards met een gewichtscapaciteit tot wel 250 kg. Er zijn ook muurbevestigende douchebrancards. Deze zijn vaak opklapbare douchestretchers.

Verschillende keuzes

De voordeligste oplossing is de volledig vlakke versie. Deze is het meest eenvoudig en is ook geschikt als aankleedtafel. Vaak zit er een hydraulische verstelling op voor een hoog en laag functie door middel van een voetpomp. Hierdoor is er weinig onderhoud nodig. Het kan zo zijn dat je behoefte hebt aan een model met opstaande randen. Dit verschilt per situatie en dat kan je zelf het beste bepalen. Door de opstaande randen kan er een laagje water blijven liggen en je wordt zelf als hulp minder nat.

Doordat de douchebrancards betrouwbaar en stabiel moeten zijn is de kwaliteit altijd goed. Zonder hoge kwaliteit mag dit natuurlijk niet aangeboden worden. Bij de keuze is het dus vooral belangrijk om te kijken naar afmetingen, binnenruimte en speciale mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een rug-verstelling. Ook zijn er opklapbare douchebrancards die handig zijn in veel situaties.

Nu weet je welke douchebrancard je moet kiezen in bepaalde situaties en waar je op moet letten. Een specialist op het gebied van sanitaire hulpmiddelen, zoals Sani Assist, kan je hierin adviseren. Er wordt altijd gezorgd voor een goede kwaliteit en er zijn verschillende soorten en maten. Denk aan comfort, eenvoudig in gebruik, kindvriendelijk en opvouwbaarheid. Ze kunnen elektrisch of hydraulisch verstelbaar zijn. Ook is er verschil in prijzen en vergelijk je dit natuurlijk, omdat je niet meer dan nodig wil betalen.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *