inzittendenverzekering

Wat is een ongevallen inzittendenverzekering?

Een van de belangrijkste verzekeringen voor automobilisten is de autoverzekering. Dit type verzekering dekt de schade die wordt veroorzaakt aan jouw auto, of jouw aansprakelijkheid en de schade die je veroorzaakt aan anderen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat er verschillende soorten autoverzekeringen zijn, waaronder de ongevallen inzittendenverzekering. In deze blog geven we je informatie over de basics van de ongevallen inzittendenverzekering.

Wat is een ongevallen inzittendenverzekering?

Een ongevallen inzittendenverzekering is een specifieke aanvulling op uw autoverzekering die de inzittenden van de auto beschermt in geval van een ongeval. Deze verzekering dekt de medische kosten en eventuele invaliditeit die de inzittenden oplopen bij een ongeval. Het is belangrijk om te weten dat de ongevallen inzittendenverzekering niet de materiële schade aan de auto of andere voertuigen dekt.

Waarom de verzekering afsluiten?

De ongevallen inzittendenverzekering biedt voordelen aan zowel de bestuurder als de passagiers van de auto. Mocht er onverhoopt een ongeval plaatsvinden, dan hebben de inzittenden die gewond raken recht op een vaste uitkering. De hoogte van deze uitkering wordt bepaald aan de hand van de situatie en de ernst van de verwondingen. De verzekeraar zal, uitgaande van de omstandigheden, bepalen welke uitkering passend is. Deze uitkering wordt eenmalig betaald en het bedrag kan variëren van enkele duizenden euro’s tot een veel hoger bedrag, afhankelijk van de situatie.

Voor wie is de verzekering?

De ongevallen inzittendenverzekering is een aanvulling op de standaard WA-verzekering of Allrisk-verzekering. Het is geen verplichte verzekering, maar het is wel aan te raden om deze aanvullende verzekering af te sluiten. Met name als je vaak met passagiers in jouw auto rijdt, is het verstandig om een ongevallen inzittendenverzekering af te sluiten. Deze aanvullende verzekering biedt financiële bescherming bij ongelukken waarbij er sprake is van een gewonde inzittende.

Sommige verzekeraars bieden ook een schadevergoeding voor nabestaanden in het geval van een dodelijk ongeluk. Dit houdt in dat indien een passagier overlijdt door een auto-ongeluk, de nabestaanden van deze persoon recht hebben op een bepaalde vaste uitkering. De hoogte van deze uitkering verschilt per verzekeraar.

Als je meer wil weten over de ongevallen inzittendenverzekering dan raden we je aan om naar deze website te gaan: unive.nl

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *