Wanneer is 24 uur zorg nodig

Wanneer is 24 uurs zorg nodig?

Om erachter te komen wanneer 24 uurs zorg nodig is, is het handig om te weten wat de zorg precies inhoudt.

Deze persoonlijke zorg (dag en nacht) houdt in dat er 24 uur per dag een gespecialiseerde verpleegkundige bij de patiënt in de woning aanwezig is die de nodige ondersteuning biedt.

Afgestemd op de behoefte en wensen van de patiënt verleent de verpleegkundige in deze gevallen essentiële verpleging en ondersteuning in de dagelijkse verzorging en een deel van de huishoudelijke taken. Daarnaast is de verpleegkundige er ook om gezelschap en veiligheid te bieden. Wanneer de patiënt de deur uit wilt om bijvoorbeeld boodschappen te doen, familie te bezoeken of een wandeling te maken is de verpleegkundige uiteraard in staat om hierbij de juiste ondersteuning aan te bieden. De privétijd van de patiënt zal ook zeker niet verloren gaan, verpleegkundige trekt zich terug zodra hier behoefte aan is maar zal altijd in de buurt zijn om hulp te bieden wanneer dit nodig is. Het is vaak een mogelijkheid dat de verpleegkundige bij de patiënt intrekt om zo de meest passende ondersteuning aan te kunnen bieden en tegelijkertijd een band op te bouwen.

Wanneer wordt 24 uurs zorg toegepast?

Deze gespecialiseerde zorg kan nodig zijn in verschillende situaties. De zorg wordt meestal toegepast wanneer er continu verpleging, zorg of ondersteuning aanwezig dient te zijn terwijl de patiënt in eigen woning verblijft. Een reden hiervoor kan zijn dat men (nog) niet wil of kan worden opgenomen in een verzorgingstehuis. Hiernaast kan het ook voorkomen dat men de voorkeur heeft om thuis te blijven wonen om bijvoorbeeld de laatste levensfase in vertrouwde omgeving door te brengen of dat de huidige mantelverzorger tijdelijk niet aanwezig is. Dit betekent dat de zorg niet altijd permanent is maar ook een effectieve tijdelijke optie kan zijn.

Uiteraard is de zorg beschikbaar voor de meest uiteenlopende aandoeningen en/of ziektes. Denk hierbij aan dementie, een handicap, problemen bij het ouder worden, het herstellen na een ingrijpende operatie maar ook chronische psychische stoornissen.

De professionele verpleegkundige wordt zorgvuldig uitgekozen. Hierbij wordt gekeken naar de wensen en behoeften van de patiënt in combinatie met de specialiteiten van de verpleegkundige.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *