Rookverslaving overwinnen

Stoppen met roken, welke methoden zijn er?

De gemiddelde roker heeft meerdere stoppogingen op zijn naam staan. In de praktijk blijkt het lastig om de rookverslaving helemaal stop te zetten. Rokers stoppen tijdelijk om vervolgens weer te beginnen met roken. Waarom is het zo lastig om te stoppen met roken en welke methoden zijn bij vele rokers succesvol gebleken? Hieronder geven wij een toelichting op stoppen met roken en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Lasertherapie volgen

Steeds meer mensen kiezen voor een lasertherapie wat ook door de verzekeraar vergoed wordt. Het volgen van een lasertherapie kan effectief zijn, mits de echte wil om te stoppen er is. Het resultaat van een lasertherapie is dat je minder trek krijgt in een sigaret. Vervolgens is het aan jou wat je hiermee doet. In de praktijk blijkt de lasertherapie voor sommigen te werken, terwijl het voor anderen geen verschil maakt. Een lasertherapie duurt slechts 30 minuten en kost slechts enkele honderden euro’s.

Stapsgewijs stoppen

Als je je hele leven gerookt hebt kan het erg lastig zijn om plotseling te stoppen. Rokers die stapsgewijs stoppen blijken vaak succesvoller te zijn. Je geeft dan niet meteen je sigaretten op, maar bouwt het stapsgewijs af. Ook de aanschaf van een e-sigaret kan hierbij helpen. Het is onduidelijk welke schade een e-sigaret aanricht, maar velen zijn het erover eens dat het minder schade aan het lichaam toebrengt in vergelijking met een normale sigaret. Rook je normaal gesproken ongeveer 10 sigaretten op een dag dan kun je een poging wagen deze hoeveelheid te halveren en vervolgens langzaam af te bouwen naar geen sigaret. Mocht dit lastig zijn dan kan een e-sigaret ook uitkomst bieden.

Rookverslaving overwinnen

De nicotinestickers

De nicotinestickers hebben het voor veel rokers makkelijker gemaakt om te stoppen. De stickers plak je op je lichaam en zorgen ervoor dat jij nicotine binnenkrijgt waar je als roker verslaafd aan bent. Na verloop van tijd stop je met de nicotine stickers en probeer je het zonder te doen.

In principe geeft geen enkele methode om te stoppen een garantie. Uiteindelijk ben jij degene die moet stoppen en hiervoor dus bepaalde dingen moet laten. Er is een omslag in denken voor nodig en een echte wil om te stoppen. Wanneer de echte wil ontbreekt om te stoppen kan het een lastig verhaal worden om sigaretten links te laten liggen.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *