Is sauna gezond voor je

Is een sauna gezond voor je?

Het is heerlijk om na een workout de sauna in te duiken. Het is bij veel sportscholen mogelijk. Wanneer je thuis een sauna wilt kopen is het goed om de Sauna’s Fonteyn te bekijken. Je bent dan niet afhankelijk van de openingstijden van de sportschool. Een paar minuten goed zweten is heel gezond. In Finland doen ze het heel veel. Er zijn veel voordelen als je gebruik maakt van de sauna.

Waarom een sauna zo goed is voor je

De belangrijkste redenen om een sauna te nemen is simpelweg om goed te ontspannen. Het is prettig en fijn om te relaxen. Hierna zit je vol met energie en kun je er weer helemaal tegenaan. Ook als je geen fanatieke sporter bent is het fijn om naar de sauna te gaan. De warmte zorgt voor een goede ontspanning. Het lichaam maakt serotonine aan. Het zorgt voor een betere nachtrust. Ook helpt de sauna om de stress van de dag weg te laten gaan. 

Minder spierpijn 

Het is fijn om de sauna in te gaan als je spierpijn hebt. De spieren opwarmen goed op en de spierpijn verdwijnt vaak erg snel. Ook na het sporten is het goed om de sauna in te gaan. De spieren ontspannen zich helemaal en daarmee is het mogelijk om spierpijn te voorkomen.

Een betere doorbloeding van het lichaam 

Het is een groot voordeel om de sauna in te gaan om zo de doorbloeding te verbeteren. De hitte zorgt voor een betere circulatie en de afvalstoffen gaan sneller het lijf uit Zweten is gezond voor het lichaam.

Meer weerstand 

Het lichaam maakt meer witte bloedcellen aan als je naar de sauna gaat. Hierdoor heb je dus een betere weerstand bij een verkoudheid of griep. Het lichaam went ook aan de temperatuurverschillen, waardoor je hier beter tegen kunt als je in de kou naar buiten gaat.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *