roodlichttherapie

De voordelen van roodlichttherapie

Heb je ooit gehoord van rood licht therapie? Deze relatief nieuwe vorm van behandeling wint steeds meer terrein in de wellnesswereld, en met reden. Roodlichttherapie, ook bekend als low-level lasertherapie (LLLT), is een niet-invasieve manier om de teint en textuur van de huid te verbeteren, ontstekingen te verminderen, wondgenezing te versnellen en zelfs te helpen bij chronische gewrichtspijn. Laten we eens nader bekijken hoe het werkt en welke vele voordelen het kan bieden.

Hoe werkt het?

Roodlichttherapie werkt met LED-lampjes die rode of bijna-infrarode golflengten uitzenden. Deze infrarood lampen worden dicht bij het lichaam geplaatst – meestal op het gezicht of de gewrichten – gedurende enkele minuten per keer. De lichtenergie dringt diep door in het weefsel waar het de celvernieuwing stimuleert, wat de collageenproductie helpt verbeteren en rimpels, ouderdomsvlekken, littekens, striae en meer vermindert. Het kan ook helpen ontstekingen in gewrichten door artritis of letsel te verminderen.

De voordelen

De voordelen van rood licht therapie zijn talrijk. Om te beginnen kan het helpen wonden sneller te genezen dan traditionele behandelingen, omdat het de doorbloeding van het gebied verhoogt. Bovendien is aangetoond dat deze vorm van therapie de teint en textuur van de huid verbetert door de collageenproductie te stimuleren, waardoor de huid er jeugdig en stralend uit blijft zien. Het kan ook helpen de gezondheid van de gewrichten te verbeteren door ontstekingen in artritische gewrichten te verminderen en chronische gewrichtspijn als gevolg van blessures of overbelasting door inspannende activiteiten zoals sport of lichaamsbeweging te verhelpen. Ten slotte is gebleken dat roodlichttherapie effectief is bij de behandeling van haaruitval door de follikels te stimuleren om na verloop van tijd op natuurlijke wijze dikkere strengen haar te produceren.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *