Routine gezonde tanden

De routine voor goede en gezonde tanden

Het verzorgen van de tanden is erg belangrijk en hygiënisch. Wanneer je gezonde tanden hebt dan kan dit helpen om je beendergestel sterk te houden, met name de beenderen die in de omgeving van je mond zitten. Je kunt hierbij denken aan de kaakbeenderen. Er zijn onderzoeken en studies gedaan en hieruit is gebleken dat wanneer er te veel mond bacteriën in de mond zitten dan kan dit leiden tot een aantasting van het bindweefsel. Wanneer dit wordt aangetast dan kunnen de tanden zelfs verplaatsen. Je kunt tanden verzorgen door allerlei verschillende producten te gebruiken, zoals tandenstokers

Welke producten moet je gebruiken voor een goede en gezonde tanden

Nu we weten hoe goed en belangrijk het is om de tanden te verzorgen, is het handig om te weten hoe je je tanden het beste kunt verzorgen en met wat je het beste je tanden kunt verzorgen. Voor goede en gezonden tanden zou je een elektrische tandenborstel, tandenragers, flossdraad en tandenstokers kunnen gebruiken. Deze producten hebben allerlei voordelen. Je kunt sommige producten ook in combinatie met andere producten gebruiken. 

Elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel is erg fijn om te gebruiken. Wanneer je een elektrische tandenborstel gebruikt, dan kan de tandplak verwijderd worden. De elektrische tandenborstel is op dit moment veel beter dan een normale tandenborstel. Het tandplak verwijderen met een normale tandenborstel gaat wat lastiger. De reden hiervan is dat het tandplak stevig op de tanden zit. Je zult dus goed moeten schrobben en boenen om de tandplak te verwijderen. 

Een tandenrager

Tandenragers worden gebruikt zodat de tandplak tussen de tanden en kiezen verwijderd kan worden. Ook dit is een betere manier om tandplak te verwijderen dan een normale tandenborstel. Tandplak wordt in de mond opgebouwd. Wanneer het niet dagelijks verwijderd wordt dan wordt het uiteindelijk nog lastiger om de tandplak te verwijderen. Een tandenrager is niet alleen goed om tandplak te verwijderen. Het kan namelijk ook een tandvleesontsteking, gaatjes en een slechte adem voorkomen. 

Flossdraad

Een van de bekendste tandschoonmaakproducten is flossdraad. Dit geweven draadje is gemaakt van nylon. Flossen wordt gedaan om tussen de tanden te reinigen en om cariës te voorkomen. Het flossdraad kan makkelijk tussen de tanden gebruikt worden, dit komt doordat er een waslaagje op zit. Hierdoor glijdt het makkelijk tussen de tanden. Ook is het flossdraad erg sterk. Hierdoor zal het flosdraadje niet zo snel breken. 

Tandenstokers

Een andere manier om je tanden goed en gezond te houden is het gebruik van een tandenstoker. Je kunt een tandenstoker gebruiken om restjes eten tussen je tanden te verwijderen. Ook kan een tandenstoker ervoor zorgen dat het tandplak lost raakt. Dit komt doordat zo een tandenstoker vaak van hout is gemaakt. Het hout heeft een scheurende werking. Op deze manier is het dus mogelijk dat het tandplak verwijderd wordt. Het weghalen van de restjes eten is erg belangrijk. Alle producten die hierboven zijn genoemd zorgen ervoor dat tandplak en bacteriën verwijderd worden. Ook zorgt het ervoor dat etensrestjes verwijderd worden. Wanneer je geen tandplak en bacteriën in je mond hebt zitten, dan kun je ontstoken tandvlees en gaatjes voorkomen. De kans en risico hierop wordt dan ook verkleind. Dit is een goed teken. Iedereen wil natuurlijk een gezond gebit!

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *