Incontinentie wat te doen

3 tips bij incontinentie

Het leven kan sterk veranderen wanneer je last hebt van incontinentie. Er zijn gelukkig oplossingen om ermee te leren leven. Het is prettig om te weten dat je er niet alleen voor staat. We geven je graag tips om de dag zo normaal mogelijk door te komen. Het hoeft je leven niet compleet op de kop te zetten. Laten we snel de tips delen.

Incontinentie en jouw vakantie 

Het is belangrijk om je vakantie goed voor te bereiden. We helpen je graag op weg. Het is belangrijk om voldoende incontinentiemateriaal mee te nemen. Incontinentiemateriaal op Depend.nl kopen is een optie. De kwaliteit kan in een ander land anders zijn dan in Nederland. Ook is het vaak zo, dat je meer gebruikt dan thuis. Wanneer je om medische gronden het incontinentiemateriaal meeneemt mag je vaak meer bagage meenemen van een luchtvaartmaatschappij. Het is goed om een deel in de handbagage mee te nemen. Wat immers als de koffers kwijt raken. Bij het zwemmen kun je zwemluiers gebruiken om de ontlasting op te vangen. Het is niet geschikt voor het opvangen van urine. 

Eten en drinken 

Het is belangrijk om voldoende te eten en drinken. Ga niet minder drinken. Drink minimaal twee liter per dag. Het vocht verdund de urine en daardoor wordt de blaas minder vaak geprikkeld. Ice tea, cola, alcohol en koffie kunnen de blaas wel teveel prikkels geven en de klachten van de incontinentie verergeren. Vermijd ook gasvormige producten. Denk aan uien, prei, onrijpe bananen, komkommers, peulvruchten, paprika en meloen. Mijdt ook koolzuurhoudende dranken, suiker, kauwgom, chocolade, kruiden, tomaten en citrusvruchten, mais en bonen. 

Toiletbezoek

Neem voldoende tijd voor het toiletbezoek. Leeg je blaas voldoende om te zorgen dat je niet zo snel naar het toilet hoeft te gaan. Wanneer het plassen niet lukt is het goed om de kraan open te zetten. Heren kunnen zittend gaan plassen. Het is ontspannender.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *