Stoppen met roken doe je niet alleen

Stoppen met roken doe je niet alleen

Het verslaan van een verslaving is moeilijk. De verslaving zit zo in je systeem, dat je een groot deel van je leven moet omgooien als je deze cyclus wil doorbreken. Laat je hierdoor niet intimideren. Als je écht gemotiveerd bent om te stoppen, kan ook jij dat. Je weet natuurlijk alle negatieve effecten van roken. Toch blijft het stoppen moeilijk. Gelukkig komen er steeds meer hulpmiddelen die jou bij kunnen staan tijdens deze lastige tijd. Stop direct met roken!

Je steun en toeverlaat

Als je de laatste peuk hebt gedoofd en besloten hebt te stoppen, kan de eerste periode behoorlijk lastig zijn. De mensen in je omgeving die niet roken zullen dit gevecht niet goed begrijpen. De rokers in je omgeving begrijpen misschien wel hoe lastig het is, maar zijn ook sneller geneigd om je een sigaret aan te bieden als je het moeilijk hebt. Mensen vinden die je hierin echt kunnen steunen is erg lastig. Gelukkig zijn er veel specialisten die je, ook digitaal, bij kunnen staan. Zo kun je altijd bij iemand terecht als je het lastig hebt.

Een app voor alles

Zoals met veel lastige dingen van een mensenleven anno 2018 is ook hier een app voor ontwikkeld. Je kunt in de appstore heel veel verschillende apps vinden die je kunnen helpen bij het stoppen met roken. Kies een app die aansluit op jouw hoofdreden om te stoppen, dit werkt extra motiverend. Wil je geld besparen, kies voor een app die de besparingen voor je bijhoudt. Ben je gestopt omdat je gezonder wil leven? Kies een app die de vooruitgang van je longfunctie rapporteert.

Stoppen met roken

Laat je helpen door de wetenschap

Door de jaren heen zijn er steeds meer verschillende pharmaceutische oplossingen op de markt gebracht die je kunnen helpen bij de strijd tegen nicotine. Het aanbod is ongelooflijk groot en er zal dus altijd iets zijn wat bij jouw wensen past. De huisarts of de specialist kan je hier goed bij helpen, omdat zij natuurlijk ook willen dat je stopt op een manier waar jij comfortabel bij voelt. Maak hier gebruik van, de meeste middelen worden ook nog eens vergoed.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *