presteren met ADHD

Goed presteren met ADHD, hoe?

Sommige mensen vinden dat goed presteren met ADHD een echte uitdaging kan zijn, maar hoe zit het dan precies in elkaar? Als je gebruik maakt van de juiste strategieën en mindset dan kun je op je eigen manier denken en alles om je heen omarmen. Je ADHD kun je ook in je eigen voordeel gebruiken. Het is vaak wel een hele stap om te ontdekken hoe het werkt. Om te beginnen moet je denken aan zelfacceptatie. Het is belangrijk om te erkennen dat jouw brein anders werkt dan dat van anderen, iedereen is uniek. Er bestaat geen ‘normaal’. Je wil graag leren en presteren, dit kan alleen goed gaan als je je zelf accepteert. Ben daarom jezelf en wees trots op wie je bent.

Welke strategie werkt voor jou?

Het is een idee om zelf op zoek te gaan naar welke strategie het beste voor je werkt. Dit kan bijvoorbeeld via NatuurlijkPresteren.nl. Het is namelijk zo dat hetgeen wat voor de ene persoon met ADHD werkt, voor de ander niet hoeft te werken. Daarom is het goed om te experimenteren en te ontdekken wat het beste voor jou werkt. Dit kan variëren van het gebruik van planners en agenda’s om je taken bij te houden, tot het gebruik van technologieën zoals apps die speciaal zijn ontworpen voor mensen met ADHD om hun concentratie te verbeteren.

Mensen om je heen helpen je verder

Het hebben van een ondersteunend netwerk om je heen is van groot belang. Dit kunnen vrienden, familieleden, leraren of zelfs professionele begeleiders zijn die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van coping-strategieën en je aanmoedigen om je doelen na te streven. Je komt altijd uitdagingen tegen en dat zal iedere dag weer zo zijn. Maar ga die uitdaging aan en ga op zoek naar wie je bent. Je hoeft niet bang te zijn om hulp te vragen aan de mensen om je heen. De mensen zijn er om jou te helpen en dat doen ze graag.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *