GHB verslaving tegengaan

Een GHB verslaving herkennen

Een GHB verslaving kan je dag en nacht GHB laten gebruiken. Het is voor de gebruiker belangrijk om iedere twee uur GHB te gebruiken en om onder invloed te zijn en te blijven. De ontwenningsverschijnselen zijn erg heftig. Men raakt verward, angstig en de ademhaling en hartslag raken ontregeld. Er zijn verschillende symptomen welke waar te nemen zijn bij een GHB verslaving. Het is goed om contact op te nemen met een ontwenningskliniek (klik hier) om iemand te helpen. 

Risico’s bij een GHB verslaving

Het gevaar bij een GHB verslaving is dat men steeds meer wilt gaan gebruiken. Ook gaat men het steeds vaker gebruiken. Ook moet men steeds vaker de GHB gebruiken om hetzelfde effect te behalen. Men kan daardoor minder goed slapen als er geen GHB gebruikt wordt. Ook kan men onrustig worden en zijn de ontwenningsverschijnselen niet prettig. Het is niet verstandig om in één keer te stoppen met het gebruiken van GHB. Afkicken is niet zonder risico’s. De ontwenningsverschijnselen zijn niet mals. 

Herken een GHB verslaving 

ALs GHB te veel wordt gebruikt is het een verslaving. Het is te herkennen als men het inneemt om te kunnen slapen, om te kunnen ontspannen, om te werken of om te chillen. Het is ook te herkennen als de frequentie en de hoeveelheid GHB toeneemt. Een sterke drang naar GHB gebruiken is ook een teken van een GHB verslaving. Onderneem direct actie als dit het geval is. 

Hoeveel GHB verslaafde zijn er? 

Het is niet exact bekend hoeveel GHB verslaafden er zijn in ons land. Het is wel bekend dat het aantal is toegenomen sinds 2007. De verslavingszorg is voor GHB verslaafden nog beperkt. Wanneer iemand in jouw omgeving er echter last van heeft is het natuurlijk al te veel. Het is dan tijd om er snel verandering in te brengen.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *