Kunstgebit poetsen

De verzorging van je gebit

Wie weet nou niet dat je twee keer per dag moet poetsen voor gezonde tanden. Dat je twee keer per jaar naar de tandarts zou moeten is ons ook allemaal wel duidelijk, ook al doen we het zeker niet allemaal. Maar ook als je je hier wel aan houdt, krijgt je gebit flink wat te verduren in het dagelijks leven. En dat terwijl je er toch een hele tijd mee moet doen. Hoe zorg je er nou voor dat je tanden het allermooiste blijven?

Niet alleen tandenpoetsen

Natuurlijk is het heel belangrijk om je tanden twee keer per dag te poetsen met tandpasta met fluoride. Maar ook flossen en je mond met mondwater spoelen is belangrijk. Met een tandenborstel kun je nooit helemaal tussen je tanden komen en flosdraad kan deze plekken wel bereiken. Ook mondwater komt op plekken waar je tandenborstel niet zo makkelijk komt, zoals je tandvlees en tong. Het helpt je tanden en mond gezond te houden, omdat het tandplak aanpakt en de zuren in je mond wegspoelt.

Kunstgebit verzorgen

Hollywood tanden

Als je vaak naar Hollywood films kijkt of een tijdschrift openslaat zie je ze vaak: witter dan witte tanden. In Amerika is het hebben van gele tanden nog meer ‘taboe’ dan in Nederland, maar ook hier zijn veel mensen onzeker over de kleur van hun tanden. Laten we vooropstellen, het is heel normaal om geen spierwitte tanden te hebben. Sterker nog, deze witte kleur tanden krijgen is heel slecht voor je gebit. Er zijn namelijk veel chemische middelen voor nodig, die de natuurlijke beschermlaag van je tanden aantasten.

Je kunstgebit verzorgen

Als je een kunstgebit draagt, gaat de verzorging net iets anders. Je kunt dan alsnog mondwater gebruiken om het tandvlees in je mond schoon te maken. Spoel pas met mondwater nadat je je kunstgebit uitgedaan hebt. Bij een kunstgebit hoef je natuurlijk niet bang te zijn voor gaatjes, maar je kunstgebit kan alsnog beschadigen. Zorg ervoor dat je reparatie aan je kunstgebit serieus neemt en direct langsgaat bij een specialist als je het idee hebt dat je gebit beschadigd is.

Post Author: Frederieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *